‘Perëndesha e fjetur’, skultpura e jashtëzakonshme e shekullit të XVI

Britania e madhe njihet për shumë bukuri natyrore, ndër to është edhe skulptura e perëndeshës që fle, që titullohet ‘Mud Maid’, shkruan KultPlus.

Në Woodland Walk, në Kopshtet e Humbura të Heliganit, është një skulpturë e mahnitshme e një perëndeshë të fjetur me titull ‘Mud Maid’. Skulptura e jashtëzakonshme ka bari dhe myshk që rriten sipër saj.

Heligan ishte një pasuri e gjerë mijëra hektarë në Mbretërinë e Bashkuar dhe u ble fillimisht nga Tremaynes në shekullin e 16-të. Pas dekadash neglizhence në vitet 1900 ajo u bë disi e kalbur dhe e mbingarkuar derisa një projekt ambicioz i restaurimit në 1996 i riktheu kopshtet përsëri në jetë. Tani ata janë një nga kopshtet më të njohura botanikë në Mbretërinë e Bashkuar.

Restaurimi, i cili ishte objekt i një serie televizive gjashtë pjesësh Channel 4 në 1996, dëshmoi të ishte një sukses i jashtëzakonshëm, jo ​​vetëm ringjalljen e kopshteve, por edhe ekonominë lokale rreth Heligan duke siguruar punësim. / KultPlus.com