Në Muzeun Historik Gjerman mbahet ekspozitë për suksesin e artistëve të epokës naziste

Artistët e preferuar të Nacional -Socializmit në Republikën Federale ‘ u hap të premtën në Muzeun Historik Gjerman. Ajo gjurmon karrierën dhe veprat e shumë njerëzve që u paraqitën në listën e artistëve, të quajtur “Dhuratë Hyjnore”, të përpiluar në vitin 1944 në emër të Adolf Hitlerit dhe Joseph Goebbels, përcjell KultPlus.

“Ne po hedhim dritë mbi këtë temë të veçantë nga pikëpamja bashkëkohore historike dhe shpresojmë në këtë mënyrë të kontribuojmë në një rishikim të kanunit historik të artit modern të pasluftës,” tha përgjegjësi i ekspozitës, Wolfgang Brauneis.

Ekspozita që zgjat deri më 5 dhjetor, përmban rreth 300 skulptura, piktura, fotografi, filma dhe dokumente të shoqëruara me shpjegime dhe analiza.

Lista “Dhuratë Hyjnore” përmbante emrat e më shumë se 100 piktorëve dhe skulptorëve, ndër përfaqësuesit më të rëndësishëm të prodhimit kulturor të Nacional Socialistëve. Ata u konsideruan aq të dobishëm për përpjekjet propagandistike të nazistëve, saqë u kursyen nga rekrutimi në forcat e armatosura, raporton tutje Hindustantimes. / KultPlus.com