‘O si të dashuroj kur ti mua më harrove, kur ti tjetër përqafove’ (VIDEO)

Nazmi Belica është një këngëtar nga Struga, veprimtaria e të cilit zë vend në vitet e 90-ta, shkruan KultPlus.

Belica identifikohet kryesisht me muzikë të lehtë argëtuese, me tekstet që dashurisë i flasin me një pasion të pashoq.

Disa prej këngëve të tij më të njohura janë ”Një mbrëmje vere”, ”Natë e gjorë”, ”Liqenit”, Anës lumenjëve” etj.

Sot, KultPlus ju sjell njërën nga këngët më të famshme të Nazmi Belicës, ”Si të dashuroj”, këngë kjo që i këndon një dashurije të humbur.

Bashkangjitur gjeni videon dhe tekstin e këngës.

Unë mendova për ty, se në këtë botë
je e vetmja ti, që të ëndërroj
ditët më të mira, t’i dhurova ty
nuk besova, që tjetri i sheh ato sy
nuk besova, që tjetri i sheh ato sy

ref.
O si të dashuroj
kur ti mua më harrove
kur ti tjetër përqafove
për ty mendoj, për ty mendoj
për ty mendoj, si të dashuroj

O si të dashuroj
kur ti mua më harrove
kur ti tjetër përqafove
për ty mendoj, për ty mendoj
për ty mendoj, si të dashuroj

Zemra ende vajton
shpirti ende ëndërron
flokët e tua të bardha
sytë e tua të bukura
flokët e tua të bardha
sytë e tua të bukura

ref.
O si të dashuroj
kur ti mua më harrove
kur ti tjetër përqafove
për ty mendoj, për ty mendoj
për ty mendoj, si të dashuroj

O si të dashuroj
kur ti mua më harrove
kur ti tjetër përqafove
për ty mendoj, për ty mendoj
për ty mendoj, si të dashuroj. / KultPlus.com

Poema më e fuqishme e vajtimit nën interpretimin e Nazmi Belicës

KultPlus ju sjellë poemën ‘Vaje’ të Andon Zako Çajupit, nën interpretimin e mrekullueshëm të Nazmi Belicës.

Vaje është elegji e Andon Zako Çajupit, kushtuar gruas së tij të ndjerë zvicerane. Sipas kritikut Dhimitër Shuteriqi Çajupi e kujtoi të shoqen dhjetë vjet pasi ajo vdiq me ngashërim e i pangushulluar, përmes vargjeve të kësaj poeme.

Më poshtë gjeni poemën dhe interpretimin nga Nazmi Belica.

Që ditën që vdiqe, që kur s’të kam parë
Lotët që kam derdhur, s’më janë dhe tharë
Shumë vjetë u bënë sot u mbushen dhjete
Që kur më ke lënë dhe s’të shoh ne jete!


Në ç’kopshte me lule ke qëndruar vallë?
S’të vjen keq për mua?S’të vjen mallë për djalë ?
O ëngjëll I bukur mos meno në botë
Kthehu të të shomë të na mbeten lotë


S’rrojmë dot pa tynë ti si rron pa neve?
Motëmot që rrojtëm bashkë s’më urreve
Atje tek rri janë qipariz’ e varre
Kthehu të të shomë mos na lër përfare


Mos na lër të gjorë me zemër të ngrirë
Kthehu të gëzohesh kur të shoç tët birë
E ke lenë foshnje tani u bë burrë
S’arrite ta rritje s’të ka parë kurrë


Për ty shumë herë çoç do të më thotë
Por s’mund ti përgjigjem se më mbytin lotë
Kthej kokën mënjanë dhe vështroj përpjetë
Duke psherëtitur te zot’ I vërtetë


O zot I vërtetë s’të erdhi keq për djalë
Kur i more mëmën dhe më le të gjallë
Të më keshe marrë do të qe më mirë
Dhe të rronte mëma të rriste të birë
Me se rrojnë foshnjat çi rrit çiliminjtë
Dashuri e mëmës dhe përkëdhelitë
Doje dritë o qiell more dritën time
dhe ma mbushe jetën plot me hidhërime
Tani rroj pa shpresë ndaj s’dua të rroj
Se dhe perëndinë tani s’e besoj./ KultPlus.com

‘O si të dashuroj kur ti mua më harrove, kur ti tjetër përqafove’

Nazmi Belica është një këngëtar nga Struga, veprimtaria e të cilit zë vend në vitet e 90-ta, shkruan KultPlus.

Belica identifikohet kryesisht me muzikë të lehtë argëtuese, me tekstet që dashurisë i flasin me një pasion të pashoq.

Disa prej këngëve të tij më të njohura janë ”Një mbrëmje vere”, ”Natë e gjorë”, ”Liqenit”, Anës lumenjëve” etj.

Sot, KultPlus ju sjell njërën nga këngët më të famshme të Nazmi Belicës, ”Si të dashuroj”, këngë kjo që i këndon një dashurije të humbur.

Bashkangjitur gjeni videon dhe tekstin e këngës.

Unë mendova për ty, se në këtë botë
je e vetmja ti, që të ëndërroj
ditët më të mira, t’i dhurova ty
nuk besova, që tjetri i sheh ato sy
nuk besova, që tjetri i sheh ato sy

ref.
O si të dashuroj
kur ti mua më harrove
kur ti tjetër përqafove
për ty mendoj, për ty mendoj
për ty mendoj, si të dashuroj

O si të dashuroj
kur ti mua më harrove
kur ti tjetër përqafove
për ty mendoj, për ty mendoj
për ty mendoj, si të dashuroj

Zemra ende vajton
shpirti ende ëndërron
flokët e tua të bardha
sytë e tua të bukura
flokët e tua të bardha
sytë e tua të bukura

ref.
O si të dashuroj
kur ti mua më harrove
kur ti tjetër përqafove
për ty mendoj, për ty mendoj
për ty mendoj, si të dashuroj

O si të dashuroj
kur ti mua më harrove
kur ti tjetër përqafove
për ty mendoj, për ty mendoj
për ty mendoj, si të dashuroj. / KultPlus.com