Si të diskutohet për tragjedinë e të pagjeturve me deputetë të humbur në korrupsion, injorancë e mediokritet?

Nga Nezir Kraki

Si të diskutohet për tragjedinë e të pagjeturve me deputetë të humbur në korrupsion, injorancë e mediokritet?

Kanë 20 vite që tallen me tragjedinë e qindra familjeve qe ende zinë s’e kanë kry.

Idiotat e tillë s’i duhet as Kuvendit as Kosovës. Sidomos kur dihet që Kuvendi i Kosovës ka vite që është kthyer n’arenë turpi e pazari. Është vendi ku shitet vota, dinjiteti dhe në disa raste edhe trupi. Është koncetrimi i bërllokut social e moral të krejt Kosovës (me shumë shumë shumë pak përjashtime).

Ai Kuvend është në shërbim të dhunuesve të Kosovës dhe në shërbim të dhunuesve të Kushtetutës. Asgjë nuk më habit më.

Kur të vijnë zgjedhjet, ju lutem mos votoni më idiotë e të pacipë që e kanë marrë politiken si rrugën më të shpejt për prostituim publik. / KultPlus.com

“Qafen e thefshin!”

Nga Nezir Kraki

N’fakt, Kosova ka vite që funksionon pa parlament. N’atë sallë gjithmonë ka pasë rroga, meditje, shitblerje, injorancë, krim, banditizem, turp e gjithçka tjetër përveç përfaqësim të interesit të popullit.

N’atë sallë, nga 120 persona as 20 nuk kanë qenë të denjë për postet e tyre. Seancat e asaj salle kanë qenë sa të gërditshme për popullin aq edhe qesharake për botën. Aty kishte nga deputeti WANTED ne listat e zeza amerikane deri te deputeti i paskrupullt që i merr 48 rroga ne dy vite pa i nxjerrë as 48 germa nga goja.

Qafen e thefshin!

Kosovës i duhet një Kuvend që përfaqëson interesin e qytetarit jo një sallë e mbushur me krijesa aksidentale që na bëjnë gaz t’botës.

(Ky shkrim është marrë i plotë nga Nezir Kraki pa ndërhyrje nga redaksia) / KultPlus.com

Kur koha s’matet

Nga Nezir Kraki

T’shkrime t’du,

T’habitun e t’humbun

Diku n’mes frikës e knaqësisë,

larg t’vërtetës,

larg rutinës,

larg botës… larg vetmisë.

T’gzume t’du,

T’lirë e t’buzëqeshun

Diku n’mes dëshirës e dyshimit,

larg t’shkumes,

larg t’tashmes,

larg t’ardhmes… larg pendimit.

T’knaqne t’du,

T’lodhun e t’heshtun

Diku n’mes guximit e ligësisë,

Aty ku ëndrra jetohet,

E koha s’matet,

Aty ku trupi është rob i lirisë.

Nezir Kraki / 25 maj 2019 / KultPlus.com