‘EKSPERIENCE’, së shpejti artisti Shuk Orani vjen me ekspozitë personale në Hamburg

Artisti dhe konceptualisti Shuk Orani prezanton ekspozitën e tij personale “EKSPERIENCE”, një koleksion mbresëlënës i veprave të tij që përfshin mbi 30 piktura vaji, pëlhure, në format të madh. Ekspozita, e cila zë një sipërfaqe prej 2000 m2, është Projektuar dhe do të realizohet në bashkëpunim të ngushtë mes „Marktplatz Der Manufakturen“ dhe ATELIER SO.

Shuk Orani, një artist me bazë në Hamburg, ka marrë pjesë në ekspozita dhe panaire të mëdha arti në mbarë botën, duke përfshirë MOCA – Muzeu i Artit Bashkëkohor në Pekin, Muzeu i Luvrit në Paris, Galleria Farini Concept në Itali, TSI Museum ne Taipei, NW Gallery Cambridge, Sotheby’s Hamburg, Art International Zürich dhe shumë të tjera. Gama e tij krijuese shtrihet nga pikturat me vaj në kanavacë te krijimet grafike dhe dixhitale te skulptura dhe fotografi.

Veprat e Oranit karakterizohen nga produktiviteti i tyre i vazhdueshëm dhe një karizëm dukshëm erotik që e çon shikuesin në një botë të dialogut të brendshëm midis kompleksitetit dhe thjeshtësisë.

Ekspozita aktuale u ofron vizitorëve mundësinë për t’u zhytur në botën magjepsëse të artit të Oranit. Ai përfshin një koleksion veprash të kuruar me kujdes të krijuara ndër vite dhe që përfaqësojnë cikle të ndryshme. Çdo pikturë befason me një madhësi prej më shumë se 2 metra (deri ne madhesine 6 metershe), duke i lejuar vizitorët të zhyten në një përvojë gjithëpërfshirëse.

Bashkëpunimi i „Marktplatz Der Manufakturen“ dhe „ATELIER SO“ bëri të mundur realizimin e kësaj ekspozite të jashtëzakonshme. Marktplatz Der Manufakturen, një projekt nga GARBE Immobilien-Projekte nga Hamburgu, ofron 15 studio/Atelier, Galeri arti (ne gati te gjitha keto ambiente jane te vendosura per ekspozite veprat e Orani), per artizanët dhe artistët. Këto hapësira me cilësi të lartë në Hafencity nuk përdoren vetëm për krijimin dhe prezantimin e punimeve artizanale, por janë gjithashtu ideale për ekspozita arti dhe ngjarje të tjera e sidomos per prezentimin muzeal te koleksioneve te medha te artit nacional che internacional.

Përveç ekspozitës kryesore, vizitorët kanë mundësinë të eksplorojnë një ekspozitë anësore që shfaq një shumëllojshmëri të veprave të artit bashkëkohor nga artistë nga rajoni dhe më gjerë. Lista e plotë e artistëve do të publikohet më 15 mars 2025.

Hapja solemne e ekspozites realizohet me daten 15.03.2024, në ora 19:00, në TELIER SO – Versmannstrasse 42, 20457 Hamburg/KultPlus.com

Artisti Shuk Orani në Hamburg prezanton lidhshmërinë mes artit dhe inteligjencës artificiale

Artisti Shuk Orani është prezantuar para publikut gjerman dhe ndërkombëtar në Hamburg në temën “Inovacioni përmes artit dhe AI – Si ndikon inteligjenca artificiale në art? Dialog me një avatar”.

Në prezantimin e tij në këtë event të rëndësishëm, artisti Shuk Orani solli në pah lidhjen ndërmjet artit dhe inteligjencës artificiale, duke prezantuar një projekt artistik që solli një avatar të zhvilluar prej tij.

Orani theksoi rëndësinë e progresit në fushën e inteligjencës artificiale, ndërsa gjithashtu u përqëndrua në etikën e përdorimit të kësaj teknologjie në art.

Bashkëbisedimi me avatarin Electra ofroi një platformë për reflektim dhe diskutim mbi ndikimin e inteligjencës artificiale në procesin kreativ, duke paraqitur mundësi të reja për bashkëpunim në të ardhmen.

Në anën tjetër, prezantimi i Matthew Cobham mbi dritën si një mjet për marketingun e artit theksoi rëndësinë e ndriçimit të përshtatshëm për secilën veprë artistike, duke demonstruar veprat e Shuk Oranit përpara publikut me ndriçim të përshtatshëm.

Partneriteti i kompanisë ERCO dhe AIT-ArchitekturSalon Hamburg në organizimin e këtij eventi shfaq një angazhim të rëndësishëm për promovimin e artit dhe teknologjisë në kulturën bashkëkohore.

Kjo ngjarje shënon një hap të rëndësishëm drejt të ardhmes së artit dhe teknologjisë, duke inkurajuar diskutime të thella dhe kontribuojë në zhvillimin e kulturës bashkëkohore./KultPlus.com