Ekspozohen objekte të Muzeut Kombëtar të Fotografisë “Marubi”

Objekte që ruhen në arkivin e Muzeut Kombëtar të Fotografisë “Marubi” në Shkodër janë ekspozuar për publikun.

Ekspozita “Expose”, e çelur nën kujdesin e kuratores Orestia Kapidani, duket si një udhëtim në kohë dhe laboratorët e mjeshtërve të fotografisë.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti u shpreh se këto objekte janë trajtuar dhe prekur nga baballarët e fotografisë shqiptare.

“Objekte të trajtuara e të prekura nga baballarët e fotografisë shqiptare, pjesë e koleksionit që ruhet në arkivin e Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi”, Shkodër, janë ekspozuar për publikun nën kujdesin e kuratores Orestia Kapidani. “Expose”, një udhëtim në kohë dhe laboratorët e mjeshtërve të fotografisë”, theksoi Margariti duke sjellë momente nga ky aktivitet. / KultPlus.com

‘EXPOSÉ’ nga kuratorja Orestia Kapidani në Muzeun Marubi

Në muzeun Marubi do të hapet ekspozita e titulluar “EXPOSÉ” që nga 26 marsi dhe do të qëndrojë e hapur deri në korrik.

Ekspozita e kuruar nga Orestia Kapidani, nxjerr në pah objekte të trajtuara e të prekura nga fotografët e koleksionit të cilat ruhen sot në arkivin e muzeut, duke i vendosur në një raport fiziko-emocional me vizitorin.

Ky projekt realizohet në bashkëpunim me Ministria e Kulturës dhe me mbështetjen e Fujifilm Shqip.

Oresat Kapidani është fotografe dhe kuratore e pavarur që asiston profesionalisht  artistë të rinj në punëtori për krijimin e një identiteti me anë të mediumit të fotografisë dhe formave të shumta që ai merr.

Përreth 18 vite i është përkushtuar krijimtarisë dhe ekspozitave personale e në grup. Gjatë viteve të punës si fotografe e pavarur, ka bashkëpunuar me shumë institucione të kulturës në Gjermani, Shqipëri, Francë, Itali.

Aktualisht jeton dhe punon në Shqipëri./atsh/ KultPlus.com