‘Zana’ në listën e filmave të mundshëm për tu nominuar për ‘Oscars 2020’

Tabloidi amerikan “The Holywood Reporter”, ka sjell së fundmi një listë me parashikimet për nominimet në ndarjen prestigjioze të filmit “Oscars 2020”.

Parashikimet të cilat azhurnohen rregullisht, pasqyrojnë përshtypjet e fundit të Scott Feinberg informacione në dispozicion të publikut konsiderata historike, çmime pararendëse (disa grupe çmimesh kanë pasur lidhje historike me Akademinë më shumë se të tjerët) dhe konsultimet e brendshëm të industrisë (përfshirë anëtarët e tjerë të shtypit, çmime për strategë, kineastë dhe zgjedhës të çmimeve).

Këtë herë tabloidi ka publikuar parashikimet për nominimet në kategorinë “Filmi më i mirë në gjuhë të huaj”.

Lista përfshinë 11 filmat e mundshëm për t’u nominuar për këtë çmim, në mesin e të cilëve kolumnisti ka renditur edhe filmin kosovar “Zana” të regjisores Antoneta Kastrati.
Filmi ‘Zana’ i cili ka filluar shfaqjen nëpër kinematë të ndryshme është tregimi i Lumes, një grua shqiptare që jeton me burrin e saj Ilirin dhe vjehrrën e saj Remzijen në një fshat kosovar. / aktuale.mk / KultPlus.com