Filmi ‘Zana’ në mesin e 25 filmave më të mirë të zgjedhur nga ’48 Hills’

Filmi ‘Zana’, me regji të Antonta Kastratit, një film tashmë me një sukses të dëshmuar përtej kufijve kombëtar, renditet në mesin e 25 filmave më të mirë për vitin 2020 nga gazeta ’48 Hills’, shkruan KultPlus.

Sipas ’48 Hills’, në këtë listë bëjnë pjesë të gjithë filmat për të cilët ne kemi pasur nevojë më shumë se kurrë dhe të cilët janë vlerësuar nga kritikët e filmit.

Filmi trajton një temë shumë të ndjeshme, ku personazhi kryesor i luajtur nga Adriana Matoshi, e përhumbur nga e kaluara e saj e shtypur prej kohësh dhe e trysnuar nga familja për të kërkuar trajtim nga shëruesit mistikë për infertilitetin e saj, një grua kosovare që përpiqet të pajtojë pritjet e mëmësisë me një trashëgimi të brutalitetit të kohës së luftës./ KultPlus.com

‘ZANA’, për herë të parë në platformën ‘Amazon Prime’ dhe ‘Vimeo’

Filmi ‘Zana’, me regji të Antonta Kastratit, një film tashmë me një sukses të dëshmuar përtej kufijve kombëtar, për herë të parë ka zënë vend në platformën online në Amazon Prime video dhe Vimeo, shkruan KultPlus.

Poashtu, është bërë e ditur se së shpejti do të jetë edhe në ITUNES e poashtu edhe në platforma tjera.

Filmi trajton një temë shumë të ndjeshme, ku personazhi kryesor i luajtur nga Adriana Matoshi, e përhumbur nga e kaluara e saj e shtypur prej kohësh dhe e trysnuar nga familja për të kërkuar trajtim nga shëruesit mistikë për infertilitetin e saj, një grua kosovare që përpiqet të pajtojë pritjet e mëmësisë me një trashëgimi të brutalitetit të kohës së luftës.

Bashkangjitur gjeni linkun e Amazon Prime dhe Vimeo. / KultPlus.com

Filmi “Zana” rrëmben çmimin e publikut në “goEast Film”

Filmi i dëshmuar edhe në arenën ndërkombëtare, “Zana” ka fituar çmimin e publikut në festivalin “goEast Film”, shkruan KultPlus.

Filmi i metrazhit të gjatë nga regjisorja Antoneta Kastrati ka arritur të zë këtë çmim në edicionin e 20-të të organizimit të këtij festivali në Gjermani. Tanimë, ky film ka fituar një shumë prej 1,500 euro, financuar nga publiku dhe nga “kulturMut”, platformë e financimit të fondeve të Fondacionit Aventis dhe Frankfurt RheinMain Kulturfonds.

Filmi trajton një temë shumë të ndjeshme, ku personazhi kryesor i luajtur nga Adriana Matoshi, e përhumbur nga e kaluara e saj e shtypur prej kohësh dhe e trysnuar nga familja për të kërkuar trajtim nga shëruesit mistikë për infertilitetin e saj, një grua kosovare që përpiqet të pajtojë pritjet e mëmësisë me një trashëgimi të brutalitetit të kohës së luftës. / KultPlus.com

Filmi ‘Zana’ shfaqet në Festivalin e Filmit ‘goEast Film’

Filmi ‘Zana’ i cili tashmë suksesin në arenën ndërkombëtarë veçse e ka dëshmuar, tashmë do të ketë edhe premierën në Festivalin e Filmit “goEast Film”, shkruan KultPlus.

Festivali prestigjioz pritet të mbahet online duke filluar nga 16 nëntori i këtij viti.

Për të gjithë ata që jetojnë në Gjermani, biletat mund t’i sigurojnë në linkun e bashkangjitur më poshtë.

https://ondemand.exground.com/film/zana/?fbclid=IwAR2kYD3vLAEyvXyZp6v5VLr-rZ51wOAqJl-KnRyW86nxDT6dHkNaDUaFxBA

Filmi trajton një temë shumë të ndjeshme, ku personazhi kryesor i luajtur nga Adriana Matoshi, e përhumbur nga e kaluara e saj e shtypur prej kohësh dhe e trysnuar nga familja për të kërkuar trajtim nga shëruesit mistikë për infertilitetin e saj, një grua kosovare që përpiqet të pajtojë pritjet e mëmësisë me një trashëgimi të brutalitetit të kohës së luftës. / KultPlus.com

Filmi ‘Zana’, pjesë e Festivalit të Filmit në Izrael

Filmi i gjatë artistik me regji të Antoneta Kastratit, i cili tashmë ka dëshmuar një sukses të madh në arenën ndërkombëtare, është bërë pjesë e Haifa International Film Festival, festival ky që mbahet në Izrael, shkruan KultPlus.

Filmi trajton një temë shumë të ndjeshme, ku personazhi kryesor i luajtur nga Adriana Matoshi, e përhumbur nga e kaluara e saj e shtypur prej kohësh dhe e trysnuar nga familja për të kërkuar trajtim nga shëruesit mistikë për infertilitetin e saj, një grua kosovare që përpiqet të pajtojë pritjet e mëmësisë me një trashëgimi të brutalitetit të kohës së luftës.

‘Suksesi i filmit është kënaqësi, është shpërblim për punën dhe kontributin e krejt personelit që ka punu drejt realizmit të filmit’, ka potencuar Sevdije Kastrati për KultPlus.

Më poshtë gjeni linkun me informata më të detajuara rreth festivalit. / KultPlus.com

https://www.haifaff.co.il/eng/Films/7061/Zana?fbclid=IwAR2ROFXFmMITnG5YtykV8P5jDpbkFZUr8FM4aaA1fq3s9-TA1LIh-dVSG8U

Filmi “Zana” me premierë në SpanjëFilmi i cili trajton jetesën e së tashmes, ndikuar nga e kaluara, respektivisht ndikimin e luftës kolektive te individi, “Zana” do ta ketë premierën në festivalin Mostra de Valencia në Spanjë, shkruan KultPlus.

Këtë e bëri të ditur regjisorja e filmit, Antoneta Kastrati përmes një statusi në Facebook:

“Shumë e lumtur që Zana do ta ketë premierën në Spanjë në festivalin “Mostra de Valencia”, ka shkruar regjisorja.

Për filmin, është shkruar edhe një artikull nga organizatorët e Festivalit:

“Nga Kosova vjen “Zana”, shfaqja debutuese e Antoneta Kastrati. Një perspektivë e re për konfliktin në Ballkan. Filmi herë pas here përdor elemente fantazie për të reflektuar në tmerrin e luftës. Me protagonistin e luajtur nga Adriana Matoshi, ky debutim i jashtëzakonshëm nga kineasti kosovar me seli në SHBA u zgjodh të përfaqësonte vendin e tij në Oskarë dhe fitoi Grandmimin Grand Juria në Los Angeles”, shkruan artikulli i Mostra de Valencia. / KultPlus.com