Arberesha Sabani kandidatja shqiptare e Partisë së Gjelbër në Parlametin suedez

Në rajonin e Skånës në verilindje të saj, shqiptarja nga Struga Arbresha Sabani është pjesë e listës së partisë së gjelbër (MP) per zgjedhjet parlamentare.

Arbresha Sabani është një politikane që punon me çështjet e shkollës, të fëmijëve, të rinjve, barazisë gjinore dhe të drejtave funksionale.

Ajo në prezentimin e saj si kandidate për parlamentin suedez tregon:

“Gjatë rinise sime kam qenë shumë aktive në sporte të ndryshme si ping-pong për handikap, futboll dhe not. Ishte një mënyrë për mua për të qëndruar aktiv por edhe për të marrë pjesë në jetën shoqërore. Gjithashtu jam mësuese e gjimnazit e trajnuar dhe e certifikuar. Një profesion që më është për zemër”

Pra pas regjionit të Halandit tashme edhe regjioni i Skanes ka mundesi reale te dergon Arbresha Sabanin në parlamentin suedez!

Të gjithë ju që jetoni në : Hässleholm, Kristianstad, Osby, Tomelilla, Simrishamn, Ängelholm, Båstad, Perstorp, Östra Göinge dhe Örkelljunga. Mos e prisni ditën e votimit por nga 25 gushti, shko në biblotekë, sallë të kultures, kudo ku enti zgjedhor hapë qendra për votim të parakohëshem, merr listen e partise se gjelbert dhe rrubullakso numrin 1 që të pushtojmë me shqiptarë parlamentin suedez. /BotaSot/ KultPlus.com

Shqiptarja Aurora Pirraku Eriksson, kandidate në Parlamentin Suedez për zgjedhjet e vitit 2022

“Faleminderit për besimin!” – thotë shqiptarja Aurora Pirraku Eriksson në rrjetin social Facebook.

Sot rajoni i Västmanland ka vendosur që të jem kandidate në Parlament për zgjedhjet e vitit 2022.

Shumë faleminderit për besimin për të qenë një kandidate për Parlamentin Suedez dhe rajonin e Västmanlandit.

Suedia duhet të jetë një vend i sigurt. Të gjithë, pavarësisht prejardhjes, duhet të kenë mundësinë të punojnë dhe të marrin pjesën e tyre të përgjegjësisë.

Kjo e bën Suedinë të fortë. Të gjithë duhet të jenë të lirë të ruajnë kulturën dhe fenë e tyre, ose të rriten, por gjithmonë të ndjekin ligjin në Suedi. Të gjithë ne që jemi ose dëshirojmë të bëhemi qytetarë jemi të bashkuar nga një gjë: ligji.

Çështja, e cila eshte veçanërisht e rëndësishme për mua dhe është një prioritet jashtëzakonisht i rëndësishëm politik, është siguria në vend“, shtoi ajo. / KultPlus.com