Ktheva të të shoh

Poezi nga Rrahman Dedaj

Ktheva të të shoh
Që ta vras harrimin
Me një fjalë

Mos mëpyet
Ku isha njëind vjet

Jeta na qenka matematikë e thjeshtë
Asnjë e panjohur
Asnjë e njohur krejt
Asnjë plus
Asnjëminus
Baraz me zero

Desha të të shoh
Dhe ta kujtojmë
Tërë të pavdekurën

Tu shtrydhim fjalëve heshtjen E ti thërasim
Me emra të thjeshtë
Miqtë e vjetër

Krejt çka nuk plaku koha
Mbetet e vejë
Ujët që nuk e pimë
Nuk e pranoi burimi

Ma jep dorën
Dhe mos më pyet
Ku isha njëqind vjet
Se jeta na qenka
Matematikë e thjeshtë

Në të çdo gjë
është e kuptueshme
Si e vërteta-ose
Lotari e pakuptim
Që fsheh numrin e fatit. / KultPlus.com

Të ecësh vetë

Poezi nga Rrahman Dedaj

Nisesh nga vetja pa u hamendur
E qet një hap dhe hapin tjetër
Dhe mund të jesh fatlum
Nëse hapin e tretë
E qet sërish përpara

Duhet t’i mësosh hapat
Të ecin edhe prapa shpine
Në të mëngjër e në të djathtë

Nuk dihet si kryqëzohen rrugët
Si ngatërrohen pa gisht tregues

Mos u hamend
Asnjë lavdi s’ka udhëtuar larg
Asnjë largësi s’është afruar krejt

Është e rëndësishme
Të ecësh vetë./ KultPlus.com

Të papriturat vijnë papritur

Poezi nga Rrahman Dedaj

Asgjë s’është këtu e njëjtë habia ime
Tëra të përsëriturat bëhen ndryshe
Qenka shpërngulur fjala
Që ta mësojë urtinë e të ecurit

Befasia është e pakutpueshme
Kryeneçësia ime e pakuptim

Çdo fjalë paska një djall
Në lakueshmërinë e verdhë
Që s’mund ta ndalin

Të pashmangshmet do të ndodhin
Koha ime e pashkelur
Të papërsëriturat vijnë papritur
U plakëm nga mençuria e premtuar./KultPlus.com

‘Në cilin teatër do të luhet roli qesharak i kujtesës sime’

Poezi nga Rrahman Dedaj

Nga po vjen e çuditshmja

Po ikin të vërtetat pa mua
Po kthehen të rremet pa kohë

Gjeometri e njëtrajtshme
Fjalën po ma fsheh

Në cilin teatër do të luhet
Roli qesharak i kujtesës sime

E diel e shtunë e premte
E enjte e mërkurë e martë
Të hënën fillon puna sërish. / KultPlus.com

Çdo gjë ishte vetëm njëherë e njëjtë

Poezi nga Rrahman Dedaj

Po mbyllem në një kujtim
Si në guacën që solli vala
Pranë rërës pranë detit
Tërë atë që kisha
S’i duhet më askujt
Çdo gjë që ishte
Vetëm njëherë e njëjtë
Asnjë ëndërr s’diti të përsëritet
Në një pëlhurë le të pikturohet
Vetëm zemra mbi një hekur
Dhe etja pranë një kroi
Era do të fryjë e asgjë s’do të ikë
Bari do të qajë si shiu
E shiu do të këndojë si pikëllimi

Çdo gjë do të gjasojë në vetvete
Që t’i kthehet humbjes së vet./KultPlus.com

‘Ktheva të të shoh, që ta vras harrimin’

Poezi nga Rrahman Dedaj

Ktheva të të shoh
Që ta vras harrimin
Me një fjalë

Mos më pyet
Ku isha njëqind vjet

Jeta na qenka matematikë e thjeshtë
Asnjë e panjohur
Asnjë e njohur krejt
Asnjë plus
Asnjë minus
Baraz me zero

Desha të të shoh
Dhe të kujtojmë
Tërë të pavdekurën

T`u shtrydhim fjalëve heshtjen
E t`i thërrasim
Me emra të thjeshtë
Miqtë e vjetër

Krejt çka nuk plaku koha
Mbetet e vejë
Ujët që nuk e pimë
Nuk e pranoi burimi

Ma jep dorën
Dhe mos më pyet
Ku isha njëqind vjet
Se jeta na qenka
Matematikë e thjeshtë

Në të ç`do gjë
Është e kuptueshme
Si e vërteta – ose
Lotari e pakuptim
Që fsheh numrin e Fatit./ KultPlus.com

‘Ktheva të të shoh, që ta vras harrimin’

Poezi nga Rrahman Dedaj

Ktheva te te shoh
Qe ta vras harrimin
Me nje fjale

Mos me pyet
Ku isha njeqind vjet

Jeta na qenka matematike e thjeshte
Asnje e panjohur
Asnje e njohur krejt
Asnje plus
Asnje minus
Baraz me zero

Desha te te shoh
Dhe ta kujtojme
Tere te pavdekuren

T`u shtrydhim fjaleve heshtjen
E t`i therrasim
Me emra te thjeshte
Miqte e vjeter

Krejt cka nuk plaku koha
Mbetet e veje
Ujet qe nuk e pime
Nuk e pranoi burimi

Ma jep doren
Dhe mos me pyet
Ku isha njeqind vjet
Se jeta na qenka
Matematike e thjeshte

Ne te c`do gje
Eshte e kuptueshme
Si e verteta – ose
Lotari e pakuptim
Qe fsheh numrin e Fatit./ KultPlus.com

‘Është e rëndësishme të ecësh vetë’

Poezi nga Rrahman Dedaj

Nisesh nga vetja pa u hamendur
E qet një hap dhe hapin tjetër
Dhe mund të jesh fatlum
Nëse hapin e tretë
E qet sërish përpara

Duhet t’i mësosh hapat
Të ecin edhe prapa shpine
Në të mëngjër e në të djathtë

Nuk dihet si kryqëzohen rrugët
Si ngatërrohen pa gisht tregues

Mos u hamend
Asnjë lavdi s’ka udhëtuar larg
Asnjë largësi s’është afruar krejt

Është e rëndësishme
Të ecësh vetë. / KultPlus.com

Ktheva të të shoh

Poezi nga Rrahman Dedaj

Ktheva të të shoh
Që ta vras harrimin
Me një fjalë

Mos mëpyet
Ku isha njëind vjet

Jeta na qenka matematikë e thjeshtë
Asnjë e panjohur
Asnjë e njohur krejt
Asnjë plus
Asnjëminus
Baraz me zero

Desha të të shoh
Dhe ta kujtojmë
Tërë të pavdekurën

T`u shtrydhim fjalëve heshtjen
E t`i thërrasim
Me emra të thjeshtë
Miqtë e vjetër

Krejt çka nuk plaku koha
Mbetet e vejë
Ujët që nuk e pimë
Nuk e pranoi burimi

Ma jep dorën
Dhe mos më pyet
Ku isha njëqind vjet
Se jeta na qenka
Matematikë e thjeshtë

Në të çdo gjë
është e kuptueshme
Si e vërteta-ose
Lotari e pakuptim
Që fsheh numrin e fatit. / KultPlus.com

Ktheva të të shoh

Poezi nga Rrahman Dedaj

Ktheva të të shoh
Që ta vras harrimin
Me një fjalë

Mos mëpyet
Ku isha njëind vjet

Jeta na qenka matematikë e thjeshtë
Asnjë e panjohur
Asnjë e njohur krejt
Asnjë plus
Asnjëminus
Baraz me zero

Desha të të shoh
Dhe ta kujtojmë
Tërë të pavdekurën

Tu shtrydhim fjalëve heshtjen E ti thërasim
Me emra të thjeshtë
Miqtë e vjetër

Krejt çka nuk plaku koha
Mbetet e vejë
Ujët që nuk e pimë
Nuk e pranoi burimi

Ma jep dorën
Dhe mos më pyet
Ku isha njëqind vjet
Se jeta na qenka
Matematikë e thjeshtë

Në të çdo gjë
është e kuptueshme
Si e vërteta-ose
Lotari e pakuptim
Që fsheh numrin e fatit. / KultPlus.com