Hapet konkursi i fotografisë ‘PreFoto’

PreFoto është një konkurs i hapur për të gjithë fotografët profesionist dhe të apasionuarit e fotografisë. PreFoto është e certifikuar nga organizata “IAAP” (International association of art photographers) dhe Shoqata e fotografëve Amerikan “PSA” (Photographic Society of America).

Çertifikimi i PreFoto nga këto dy organizata ndërkombëtare dëshmon cilësinë dhe seriozitetin e ekspozitës.

Të gjitha fotografitë që pranohen për t’u ekspozuar printohen nga organizatorët e festivalit.

Në këtë konkurs kanë aplikuar shumë fotograf nga e gjithë bota. Konkursi – Ekspozita PreFoto ka dëshmuar seriozitetin në organizimin e aktiviteteve të tilla, duke e kthyer Luginën e Preshevës në një vendtakim për të apasionuarit e fotografisë.

Tani janë hapur aplikimet për edicionin e 9-të që do të mbahet në muajin nëntor. Tema dhe këtë edicion do të jetë e lirë.

Rregullat e Aplikimit:

 1. Konkursi është i hapur për të gjithë fotografët profesionist dhe të apasionuarit e fotografisë.
 2. Fotot me ngjyrë ose bardh e zi
  3.Çdo pjesëmarrës mund të aplikoj në maksimum 3 foto.
 3. Fotot duhet të dërgohen në rezolucionin prej minimum 2400 piksel ose 300 dpi, në cilësinë më të lartë në formatin JPEG.
 4. Fotot nuk duhet të posedojnë ndërhyrje.
  6.Çdo fotograf do të merr konfirmim për pranimin e fotove, ndërsa do të lajmërohen vetëm ata që do të pranohen në Ekspozitë/Konkurs .
  7.Fotografitë e dërguara duhet të titullohen.
 5. Fotografitë mund të dërgohen në e-mail adresën [email protected]
 6. Aplikimi është pa pagesë.
 7. Data e fundit e aplikimit është data 20 shtator. / KultPlus.com

Hapet aplikimi për konkursin e fotografisë PerFoto 8

Hapet aplikimi për edicionin e 8-të të konkursit të fotografisë PreFoto, shkruan KultPlus.

PreFoto është një konkurs i hapur për të gjithë fotografët profesionist dhe të apasionuarit e fotografisë. PreFoto në edicion e 7 ishte e certifikuar nga organizata “IAAP” (International association of art photographers) po ashtu këtë edicion është e certifikuar nga Shoqata e fotografëve Amerikan “PSA” (Photographic Society of America).
Pas certifikimit të PreFoto nga dy organizata ndërkombëtare dëshmohet edhe njëherësh cilësia dhe serioziteti i ekspozitës PreFoto. Të gjitha fotografitë që pranohen për t’u ekspozuar printohen nga organizatorët e festivalit.

Për 8 vite, në këtë konkurs kanë aplikuar afër 2000 fotograf nga e gjithë bota. Konkursi – Ekspozita PreFoto ka dëshmuar seriozitetin në organizimin e aktiviteteve të tilla, duke e kthyer Luginën e Preshevës në një vendtakim për të apasionuarit e fotografisë.

Tani janë hapur aplikimet për edicionin e 8 që do të mbahet në muajin nëntor tema dhe këtë edicion do të jetë e lirë.

Rregullat e Aplikimit:

1. Konkursi është i hapur për të gjithë fotografët profesionist dhe të apasionuarit e fotografisë.
2. Fotot me ngjyrë ose bardh e zi
3.Çdo pjesëmarrës mund të aplikoj në maksimum 3 foto.
4. Fotot duhet të dërgohen në rezolucionin prej minimum 2400 piksel ose 300 dpi, në cilësinë më të lartë në formatin JPEG.
5. Fotot nuk duhet të posedojnë ndërhyrje.
6.Cdo fotografë do të merr konfirmim për pranimin e fotove si aplikim, ndërsa do të lajmrohen vetëm ata që do të pranohen në Ekspozitë/Konkurs .
7.Fotografit e dërguara të titullohen.
8. Fotografit mund të dërgohen në e-mail adresën [email protected] ose mund të aplikojn online në ëëë.prefoto.org
9. Aplikimi është pa pagesë
10. Data e fundit e aplikimit 21.10.2018.
/ KultPlus.com

Fotografi kosovar fitues i edicionit të 7-të të PreFoto (FOTO)

Në Preshevë sot është mbajtur edicioni i 7-të i konkursit ndërkombëtar të fotografisë artistike, PreFoto.

Pjesëmarrës në këtë edicion ishin fotografë nga Kosova, Shqipëria dhe nga vende te ndryshme të botës.

Konkursin Ndërkombëtar të Fotografisë e ka fituar Bleron Caka nga Kosova.

Vendin e dytë e mori Anatolie Poiata nga Moldavia.

Kurse vendin e tretë Willem Halbach nga Holanda.

Fitues i çmimit special ishte Musa Talasli nga Turqia, ndërsa fituesi i çmimit Inkurajues Iljada Ndoci, po ashtu nga Kosova. E me çmimin karrierës u shpërblye, Seude Selimi, raporton KP. Të pranishmeve iu drejtua drejtori artistik i këtij konkursi, Edon Agushi i cili tha se ndjehet tejet i lumtur që kjo garë ndërkombëtare e fotografisë tashmë është tradicionale në Preshevë, gjë e cila sipas tij ndikon në promovimin e vlerave kulturore të këtij vendi në mbarë botën.

“Na vjen mirë qe PreFoto tashmë është bërë tradicionale dhe është bërë një vendtakim për të gjithë fotografët e rinj dhe profesionistë që veprojnë në të gjithë botën. Është një ndjenjë e mirë qe e kthejmë vëmendjen e Preshevës duke e njohur edhe më gjerë, e jo vetëm në trevat shqipfolëse. Kjo do të jetë ndoshta gjëja më e mirë që PreFoto do ta promovojë Preshevën edhe në vendet e tjera, duke e njoftuar me kulturën tonë këtu”, tha Agushi.

I pranishëm në këtë edicion, ishte edhe i deleguari i Ministrisë së Kulturës në Kosovë, Valon Kashtanjeva, i cili përcolli mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, sa herë që Lugina e Preshevës të marrë iniciativa të tilla kulturore e artistike. Anëtari i jurisë nga Kosova, Mumim Jashari, para ndarjes së çmimeve tha se ky eveniment është një tjetër dëshmi se është vetëm arti ai që i bashkon popujt e vendeve të ndryshme.

“Kjo është edhe një dëshmi se vetëm arti na bashkon, këto ngjarje kulturore të cilat janë shumë të rëndësishme për këtë vend. Artistët janë ambasadorët më të mirë, të gjithë ata që vijnë dhe vizitojnë Preshevën, te cilët kanë dëgjuar për Preshevën por tash po vijnë po e prekin Preshevën dhe po e përjetojnë këtu ku nuk mungon dashuria për artin”, tha Jashari.

Juria e konkursit ndërkombëtar të fotografisë artistike për këtë edicion ishte e përbërë nga: Albes Fusha nga Shqipëria, Vladimir Jovanovski nga Maqedonia dhe Mumin Jashari nga Kosova.

Edicioni i 7-të i PreFoto u mbështet nga Ministria e Kulturës së Shqipërisë, Ministria e Kulturës Kosovës, Komuna Preshevës, Komuna Bujanocit si dhe nga Këshilli Kombëtar Shqiptar./ KultPlus.com

Hapet konkursi për festivalin e fotografisë PreFoto

PreFoto – Konkursi Ndërkombëtar i Fotografisë Artistike edicioni i 7 është një konkurs i hapur për të gjithë fotografët profesionist dhe të apasionuarit e fotografisë. Të gjitha fotografitë që pranohen për t’u ekspozuar printohen nga organizatorët e festivalit.

Për 7 vite, në këtë konkurs kanë aplikuar mbi 1700 fotograf nga e gjith bota. Konkursi – Ekspozita PreFoto ka dëshmuar seriozitetin në organizimin e aktiviteteve të tilla, duke e kthyer Luginën e Preshevës në një vendtakim për të apasionuarit e fotografisë.

Tani janë hapur aplikimet për edicionin e 7 që do të mbahet në muajin nëntor tema dhe këtë edicion do të jetë e lirë.

Rregullat e Aplikimit:

1. Konkursi do të organizohet në kategorinë dixhitale.
2. Konkursi është i hapur për të gjithë fotografët profesionist dhe të apasionuarit e fotografisë.
3. Fotot me ngjyrë dhe bardh e zi
4.Çdo pjesëmarrës mund të aplikoj në maksimum 3 foto.
5. Fotot duhet të dërgohen në rezolucionin prej minimum 2400 piksel ose 300 dpi, në cilësinë më të lartë në formatin JPEG.
6. Fotot nuk duhet të posedojnë ndërhyrje.
7.Cdo fotografë do të merr konfirmim për pranimin e fotove si aplikim, ndërsa do të lajmrohen vetëm ata që do të pranohen në Ekspozitë/Konkurs .
8.Fotografit e dërguara të titullohen.
9. Fotografit mund të dërgohen në e-mail adresën [email protected]
10. Data e fundit e aplikimit 20.10.2017./ KultPlus.com