Scott Anthony dhe programi i filmit shkollor në programin publik të Shkollës Verore si Shkollë 2021

Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë ka kënaqësinë të prezentoj Scott Anthony pjesë e Programi i Filmit Shkollor /Programit Publik të Shkolla Verore si Shkollë 2021.

4 gusht 2021
Vendi: Klubi i Boksit
E mërkurë, 4 gusht 2021
19:00 Prezantim nga Scott Anthony
20:00 Programi i Filmit Shkollor 1

Tregimi për Filmin Propagandisitk

“I gjithë arti është propagandë, “shkroi George Orwell,” por jo edhe gjithë propaganda është art”. “[I] Diçka e ngjashme mund të thuhet për kinemanë. Praktikat e propagandës kanë ndryshuar filmin, ndërsa filmi ka formuar vazhdimisht forma të reja të propagandës. Për dy vitet e fundit kam punuar për Institutin Britanik të Filmit në një projekt që shqyrton historinë e filmit propagandistik. Ndërsa programi dhe sezoni i digjitalizimit në Bregun Jugor të Londrës nuk do të përfundojnë deri në fund të vitit të ardhshëm, në këtë prezantim unë do të paraqes shkurtimisht disa hipoteza pune në lidhje me zhvillimin e filmit propagandistik në Perëndim nga Lufta e Dytë Botërore e deri më sot. Prezantimi do të përfshijë shfaqjen e disa filmave të shkurtër propagandistik.

Biografia

Scott Anthony është një shkrimtar dhe historian me qendër aktualisht në Singapor. Së bashku me një karrierë ku përfshin shkrime në Future Publishing, The Guardian dhe The Times, në Mbretërinë e Bashkuar ai ka punuar për BBC, Victoria dhe Albert Museum, Instituti Britanik i Filmit, Muzeu i Shkencës dhe Muzeu Kombëtar i Futbollit në një sërë projektesh, ngjarjesh dhe ekspozitat. / KultPlus.com