Shfaqja “a.y.l.a.n” pjesë e programit të Festivalit Ndërkombëtar të Teatrit Kontrapunkt 56

“a.y.l.a.n” – shfaqja fituese e Festivalit të Dramës Shqipe në vitin 2020, është ftuar të jetë pjesë e programit të Festivalit Ndërkombëtar të Teatrit “Kontrapunkt 56” në Poloni, përcjell KultPlus.

Shfaqjen “a.y.l.a.n” do të keni mundësi ta shihni në Teatrin e Gjilanit në datat 19,20 dhe 21 prill.

“a.y.l.a.n” – prodhim i Teatrit të Gjilanit

Nga: Jeton Neziraj

Regjia: Blerta Neziraj

Skenografia dhe kostumet: Mentor Berisha

Koreografia: Gjergj Prevazi

Muzika: Tomor Kuçi

Dizajni i dritave: Yann Perregaux

Asistent regjisor: Avni Shkodra

Drejtor artistik i projketit: Erson Zymberi

Realizatorë të skenografisë: Mejdi Hoti, Haki Aliu, Fehmi Hoti

Ndriçues: Fatmir Halili

Tonist: Florim Gagica

Rekuiziter: Suad Berisha

Garderobiere: Bahrije Kurtalani

Luajnë: Aurita Agushi, Ernest Zymberi, Kushtrim Qerimi, Tringa Hasani, Gani Rrahmani dhe Alban Shahiqi

‘a.y.l.a.n’ është një performancë teatrore që në mënyrë ironike shpërfaqë dramën aktuale të refugjatëve në Evropë, dhe përpjekjen e paskrupullt të shumë njerëzve për të përfituar nga tragjedia e tyre. Dhe përderisa në shumicën e vendeve evropiane, ndjenjat anti-refugjatë janë në rritje, ndërkohë që empatia për dramën dhe vuajtjen e tyre ka filluar të zbehet, shfaqja ‘a.y.l.an’ na konfronton me domosdoshmërinë për të parë dramën e tjetrit në vetvehten tonë. Tragjedia e tanishme e tjetrit ishte tragjedia jonë e djeshme dhe mund të jetë tragjedia jonë e nesërme. /KultPlus.com