Magjia që sollën skenografet Shqipe Kamberi dhe Rudina Xhaferi: Një transformim historik në Festivalin e Këngës

Jeta Zymberi

Festivali i Këngës në RTK u shndërrua në një ngjarje historike për vendin tonë. Për tre netë radhazi, artistë të talentuar shqiptarë u ngjitën në skenën magjike të këtij festivali, por ajo që e bëri këtë ngjarje edhe më të veçantë ishte skenografia e pabesueshme që bëri sallën të shkëlqejë. Kjo mrekulli nuk do të ishte e mundur pa punën dhe talentin e dy grave të mrekullueshme, skenografeve, Shqipe Kamberi dhe Rudina Xhaferi, shkruan KultPlus.

Historia e kësaj ngjarjeje fillon në një hapësirë ku vetëm hiri kishte mbetur pas zjarrit që kishte pushtuar sallën e Pallatit të Rinisë shumë vite më parë. Ishte një vend që kishte humbur shpresat, por Shqipja dhe Rudina e morën si një sfidë për të krijuar diçka të paimagjinueshme për shumë kënd.

Me pasionin e tyre të padiskutueshëm dhe dashurinë për artin, Shqipe Kamberi dhe Rudina Xhaferi filluan punën e tyre. Vizioni i tyre ishte i palëkundur deri në momentin që arritën të ndërtojnë një skenë të mrekullueshme.

Skenografia e tyre kishte detaje të mrekullueshme, ngjyra dhe elementë që përqafojnë trashëgiminë dhe kulturën e vendit tonë.

Hapja e festivalit u bë me një punim të veçantë të artistes Shqipe Kamberi, ku paraqitet portreti i një gruaje, dhe kjo hapje u konsideruar si një nga momentet më të bukura të festivalit.

Shqipe Kamberi dhe Rudina Xhaferi e bënë Festivalin e Këngës në RTK të ndriçojë si rrallë një skenë në Kosovë, duke dëshmuar se arti është një fuqi që mund të krijojë mrekulli.

Puna e tyre është duartrokitur shumë dhe padyshim që ky fakt i bënë tejet të lumtura të dy skenografet.

Shqipe Kamberi, sot, përmes një postimi në rrjetin social facebook, ka falënderuar të gjithë për urimet drejtuar këtij projekti dhe në veçanti ka falënderuar bashkëpunëtoren e saj Rudina Xhaferi.

“Me kete foto po du me ju falenderu te gjitheve per urimet qe i kemi mar Rudina dhe une per projektin tone Festivali i Këngës në RTK .

Rudines po du me i thene qe jam jashtëzakonisht e lumtur qe kemi punu se bashku per mbi 20 vite ne RTK, ne shume e shume e shume projekte, por ky i fundit ma ka bo zemren mal.

Rudina Xhaferi ke me na mungu ne RTK , por e di qe projektet e rradhes po na presin me i punu se bashku”. Ka shkruan Kamberi. /KultPlus.com