Në Kanada zbulohen fosile të një specie të re të tiranosaurit

Një grup shkencëtarësh nga provinca Alberta në Kanada zbuluan një fosil të tiranosaurit të vjetër 11 milionë vite, të cilin e quajtën “engjëlli i vdekjes”.

Doktor Jared Voris nga Universiteti Calgary, i cili ka punuar në këtë projekt, siç transmeton AA, tha se bëhet fjalë për një specie të re të dinosaurit.

Ai theksoi se deri më sot ky është dinosauri më i vjetër i kësaj specie të gjetur në Kanada, duke përmendur se rajoni ku ata kryen kërkime arkeologjike është i pasur me fosile që i përkasin specieve të reja ose më parë të njohura të dinosaurit.

Tiranosauri (“hardhuc tiran”) është një dinosaur parahistorik mishngrënës. Ata kishin origjinën në periudhën kretace dhe ekzistonin deri në zhdukjen e dinosaurëve 65 milionë vjet më parë. / KultPlus.com