Eno Peçi me shfaqje në Teatrin e Operës dhe Baletit të Lubjanës

Në datën 11 nëntor, në Teatrin SGN të Operas dhe Baletit në Lubjanë, balerini dhe koreografi shqiptar Eno Peçi, së bashku me koreografët Leo Mujić dhe Jakopo Godani, do të venë në skenë veprën “Strune- Strings”.

Eno Peçi do të prezantohet me pjesën “Angel”, me muzikë të kompozitorit, Alban Berg.

Peçi ditën e sotme ka qenë i ftuar edhe në ambientet e ambasadës shqiptare në Slloveni ku është takuar me ambasadorin Pëllumb Qazimi.

Eno Peçi dhe koreografia e tij janë prezantuar në një numër shtetesh si Austri, Shqipëri, Kosovë, Gjermani, Luksemburg, Hungari, Zvicër, Rusi, Itali, Japoni, etj. Ndërsa si balerin ai ka qenë i pranishëm në shumë skena të botës.

Ai është bashkuar me Operën Shtetërore të Vjenës në vitin 2000, duke qenë balerini i parë shqiptar që performon live në Vjenë. Ndërkohë, në vitin 2009 ai ka filluar edhe karrierën në koreografi. / KultPlus.com