“The Power of the Dog” dhe “Dune” janë filmat me më së shumti nominimet për Oscar 2022

“The Power of the Dog” i Netflix-it udhëhoqi nominimet në çmimet e 94-të të Akademisë me 12 nominime, duke përfshirë filmin më të mirë, regjinë më të mirë dhe njohjen për të gjithë aktorët kryesorë të tij: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons dhe Kodi Smit-McPhee.

“Dune” ndoqi nga afër me 10 nominime të shpërndara kryesisht në kategoritë teknike që shpërbleu mjeshtërinë gjigante të përshtatjes së Villeneuve të romanit të Frank Herbert të vitit 1965, por papritur anashkaloi drejtimin e Villeneuve.

Publikimi i Warner Bros debutoi njëkohësisht në kinema dhe – kundër kundërshtimeve të forta të regjisorit të tij – në HBO Max.

Së bashku me”The Power of the Dog” dhe “Dune”, të nominuarit për filmin më të mirë ishin: “Belfast”, “CODA”, “Don’t Look Up”, “Drive My Car”, “Licorice Pizza”, “King Richard , “Nightmare Alley” dhe “West Side Story”.

Këtë vit, akademia ende nuk ka hartuar planet për shfaqjen e saj, përveç se do të përfshijë një mikpritës për herë të parë që nga viti 2018. /KultPlus.com