Saran Suebsantiwongse dhe Alberta Troni performojnë sonte në ‘Chopin Piano Fest’

Sonte, në koncertin e dytë të festivalit të muzikës klasike  “Chopin Piano Fest” do të performonjë artistët Saran Suebsantiwongse- Bariton dhe Alberta Troni- Piano.

Saran Suebsantiwongse është bariton tajlandez, i cili është shkolluar në Shkollën e Muzikës në Manhattan dhe në Kolegjin Mbretëror të Muzikës. Alberta Troni është pianiste nga Kosova, vlerësimet e së cilës përfshijnë çmime prestigjioze nga gara të ndryshme nëpër Evropë.

Koncerti nis në ora 20:00, në Amfiteatrin e Bibliotekës Universitare, në Prishtinë.

Pianistja Alberta Troni përzgjedhet anëtare e jurisë në ‘International Malta Festival Piano Competition 2024’

Profesoresha e Universitetit të Prishtinës në Fakultetin e Arteve, Alberta Troni, është përzgjedhur Anëtare e Bordit të Jurisë në Konkursin Ndërkombëtar të Pianos “International Malta Festival Piano Competition 2024”.

Përveç profesoreshës universitare Troni, juria e kësaj gare internacionale përbëhet nga antarë të shteteve të ndryshme botërore.

“International Malta Festival Piano Competition” do të mbahet më 22-29 gusht në Maltë./KultPlus.com