Vlerat kulturore shqiptare prezantohen në Elb-Filarmoninë e Hamburgut

“Kori i botës” në Hamburg bashkon njerëz dhe këngë nga të gjitha rajonet e botës. Identiteti, shtëpia dhe shpresa, janë temat kryesore në këtë event.

Në Elb-Filharmoninë e Hamburgut, në koncertin e mbajtur thuajse në çdo vit, mes të cilash kishte edhe vlera kulturore shqiptare, edhe në këtë vit Hava Bekteshi do të përfaqësojë në mënyrën më të mirë kulturën shqiptare përmes çiftelisë në Elb-Filharmoninë e Hamburgut në Gjermani, e cila pritet të mbahet shumë shpejt, transmeton KultPlus.

Duhet theksuar se Hava Bekteshi është femra shqiptare e suksesshme, e cila jeton në Hamburg të Gjermanisë, ku përtej profesionit të saj si ekonomiste, ajo tashmë është bërë e njohur për publikun gjerman dhe shqiptar edhe përmes instrumentit të saj, çiftelisë.

Me talentin e saj, Hava ka arritur të depërtojë mjaft mirë, me paraqitjen muzikore në Filarmoninë e famshme të Hamburgut (Elbphilarmonie), duke u bërë shqiptarja e parë, e cila ka futur instrumentin tonë në Filarmoni. /albinfo/ KultPlus.com

Në Itali promovohet kultura dhe vlerat shqiptare

Shoqata ‘Agimi Molise’ në bashkëpunim me Federatën e Shoqatave Shqiptare e cila gjendet në Itali, morën pjesë në Festivalin ‘Futura Memoria Adriatica’, përcjellë KultPlus.

Ky festival ishte i organizuar në Komunën Monteclifone të Italisë.

Ansambli i Këngëve e Valleve Popullore i Shoqatës ‘Agimi Molise’ përmes këngëve dhe valleve popullore prezantoi kulturën, identitetin dhe vlerat shqiptare. / KultPlus.com