Fjalimi i Viola Davis pasi fitoi çmimin në Festivalin e Kanës

Aktorja 56 vjeçare Viola Davis u nderua me çmimin ”Women in Motion” në edicionin e ri të festivalit të Kanës për ketë vit i mbajtur në Francë.

Përderisa e pranoi çmimin, aktorja mbajti një fjalim motivues të cilin e gjeni më poshtë:

Kjo do të thotë të pranoj trashëgiminë time, në të cilën dua të rrëfej historinë e grave me ngjyrë. Nuk është e pranueshme që të definohemi prej burrave, të definohemi prej cilësdo strukturë pos vetës, u bë e qartë për mua për gjatë karrierës sime që duhej të isha unë ndryshimi që dëshiroja ta shihja dhe për ketë arsye filluam këtë. Dua t’i shoh gratë me ngjyrë për të bukurën e komplikuar që ato janë”, tha Davis.

Në përkrahje të Viola Davis ishte bashkëshorti i saj Julius Tennon. Po ashtu e pranishme ishte edhe regjisorja suedeze që u nderua me çmimin “Women in Motion Young talent”.

Të pranishëm në këtë mbrëmje ishin edhe shumë yje nga kinematografia botërore.

Marrë nga Justjared / KultPlus.com

Viola Davis nderohet me çmimin “Women in Motion” në Cannes

Në kuadër të festivalit të filmit që po mbahet në Kanë të Francës u ndanë disa çmime dedikuar gruas në film, që janë “Women in Motion”. Me këtë çmim kësaj radhe u nderua aktorja Viola Davis.

Kjo 59 vjeçare mbajti një fjalim goxha fuqizues, ku tha se ky çmim do të thotë mirënjohje për trashëgiminë e saj, pra mirënjohje edhe për gratë tjera me ngjyrë.

Davis po ashtu ka thënë se gratë tashmë nuk presin që të definohen nga meshkujt apo ndonjë strukturë tjetër, por vetëm nga vetja e tyre, dhe kjo është bërë e qartë gjatë progresit të saj në karrierë, progres ky të cilin e arriti për të bërë ndryshimin që ka dëshiruar të shihte, pra për gratë. Ajo ka thënë se dëshiron t’i sheh edhe gratë tjera me ngjyrë duke arritur, ashtu si qenie të komplikuara të bukura që janë.

Në këtë ngjarje, Davis u shoqërua nga bashkëshorti i saj, Julius Tennon.

Atje me çmim u nderua edhe regjisorja suedeze Ninja Tiberg, në kategorinë “Women in Motion Young Talent Award”.

Çmimin “Women in Motion” në festivalin e filmit në Kanë të Francës e ndanë kompania franceze Kering dedikuar arritjeve të grave në film.

Ky çmim ndahet prej vitit 2015./21Media / KultPlus.com