“ZWADA”, grupi i parë pjesëmarrës në ‘Green Fest’

Festivali i muzikës ‘Green Fest’ i cili mbahet në kuadër të organizatës ‘7 Arte’ në Mitrovicë, ka prezantuar dje grupin e parë pjesëmarrës në edicionin e ri të festivalit, përcjell KultPlus.

‘ZWADA’ është grup nga Prishtina që vjen në këtë festival për të interpretuar muzikë indie rock, pop, punk si dhe muzikë aleternative.

Bendi ‘ZWADA’ do të performoj me datën 22 korrik në Fatime Xhaka (ish-Partizan). Ndërkaq, festivali fillon me 17 dhe do të vazhdojë deri më 23 korrik.

ZWADA në Green Fest.
Green Fest prezanton bendin e parë të netëve të muzikës për këtë edicion.
Zwada është një bend nga Prishtina qe po vjen në Green Fest me na tfillu me muzikë indie rock, pop, punk si dhe muzikë alternative.
ZWADA 22 korrik Green Fest
Lokacioni: Fatime Xhaka (ish – Partizan)
Deri atëherë tfilloni naj sen!
“, ka shkruar festivali në rrjetet sociale.

“Green Fest” është festival multidiciplinar që ofron një laryshmëri aktivitetesh duke fuqizuar artin dhe kulturën si medium më tërheqës që do çonte më shpejt drejt ndërgjegjësimit të shoqërisë mbi çështjet mjedisore, ndryshimet klimatike si dhe zhvillimit të qëndrueshëm. Andaj, ky edicion i “Green Fest” përmes aktiviteteve përcjellëse që do të organizohet në Mitrovicë, do të inkurajojë institucionet dhe qytetarët që të tfillojnë punët e tyre përtej barrierave, përtej vetvetes e familjes, në dobi të shoqërisë e njerëzimit, duke u siguruar qëndrueshmëri gjeneratave të ardhshme. / KultPlus.com

‘Sytë’, La Fazani, ‘Zwada’, Sahati & Oda Haliti me koncert në Teatrin Oda

“KREJT SUPER!”, titullohet koncerti i përbashkët mes artistëve: “SYTË”, La Fazani, “ZWADA”, Sahati dhe ODA Haliti, përcjell KultPlus.

“KREJT SUPER!” është iniciativë për të promovuar një sub-kulturë të skenës së pavarur të muzikës në Prishtinë. Sipas njoftimit, Prishtina gjithmonë ka qenë e pasurar me muzikë alternative, dhe ky koncert pritet të shfaq lulëzimin e ri të kësaj skene.

Më në fund, pas pandemisë, kjo konsiderohet të jetë mundësia për t’i mbështetur disa prej artistëve të cilët e kultivojnë këtë kulturë.

“Nuk jemi bash rock, as pop, as elektronikë apo hip-hop, por jemi krejt ka pak dhe KREJT SUPER!”, thuhet tutje në njoftim.

“KREJT SUPER!” do të mbahet me datë 25 qershor (e shtunë), në Teatrin ‘Oda’, duke filluar nga ora 19:00. Ndërsa, biletat me çmim 5€ shiten në Dit’ e Nat’.

Koncerti është mbështetur nga HAPU festival, Let’s CML, dhe Komuna e Prishtinës. / KultPlus.com