Alil Vardar, shqiptari tjetër i njohur në teatrot e Evropës

20 Tetor, 2018 - 11:10 am

I lindur në Bruksel nga prindërit shqiptarë, ai është një aktor dhe komedian i njohur në Belgjikë.

Alil Vardar është një tjetër shqiptar i suksesshëm që po bën bujë në teatrot evropiane. Ai është i njohur sidomos si skenarist dhe aktor në ‘Le Clan des divorcées’ transmetuar në France 4.

“Babai im u largua nga Shqipëria kur unë isha katër vjeç. Nëna ime ka vdekur analfabete, e pashkolluar. Unë jam fëmiu më i ri nga të katër fëmijët. Kemi qenë gjithmonë të varfër” tregon Vardar.

Në vitin 2014-të ai krijon Festival d`Avignon ku vazhdon të sjellë risi nga teatror evropiane.
Debutimin e tij e bëri në vitin 1995 në një kafene të Brukselit, ndërsa më pas e krijoi një emision në radio bashkë me dy vëllezërit e tij, Hamdiun dhe Hazisin, shkruan KultPlus.

Ai sot është 48 vjeçar ndërsa nuk ka të ndalur me suksesin e tij në vendet frankofone.

Tregimet e para për teatër dhe për veten dhe monologjet e tij i ka shkruar në moshën 22 vjeçare, në shërbimin ushtarak. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme