Filmi ‘Besa’ shfaqet në Universitetin e Harvardit

2 Mars, 2019 - 1:07 pm

Në Muajin Ndërkombëtar të Kujtesës së Viktimave të Holokaustit është shfaqur në Harvard University filmi “BESA – The Promise”.

“Besa: The Promise” është dokumentari që tregon historinë e myslimanëve të Shqipërisë të cilët shpëtuan jetën e mijëra hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Filmi u shfaq ne Universitetin Harvard, ku ishin të pranishëm studentë, pedagogë, anëtarët e komunitetit dhe ambasadorja shqiptare në Shtetet e Bashkuara, Floreta Luli-Faber.

Kjo ngjarje u organizua nga shoqata studentore në Harvard. Presidenti dhe themeluesi i organizatës, Deni Hoxha, foli rreth mesazhit që ky film sjellë për bashkëpunimin ndërfetar dhe vlerat e popullit shqiptar. Ai theksoi se shqiptarët mbrojtën hebrenjtë jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Kosovë.

Gjithashtu, ambasadorja Luli-Faber vuri në dukje se populli shqiptar me bujarinë, humanizmin dhe mikpritjen tradicionale strehoi dhe shpëtoi të gjithë hebrenjtë e ardhur në Shqipëri.

Ambasadorja falënderoi studentët shqiptarë, të cilët organizuan një event kaq domethënës që përcjellë më së miri vlerat e vërteta të popullit tonë. 

Të ngjajshme