Në Zvicër promovohet libri “Bllaca, dhimbja e lirisë”

24 Prill, 2019 - 1:00 pm

Pasi është promovuar në Prishtinë, Tiranë dhe në disa vende të tjera, libri i autorit Emin Azemi “Bllaca, dhimbja e lirisë” do të promovohet edhe në Zvicër.

Organizatorë janë Lidhja Shqiptare në Botë dhe Këshillimtorja ABSM, Basel.

Promovimi do të organizohet më 27 prill (e shtunë), ora 15:00 në Bowling Center, Lotzwilstrasse 66, 4900 Langenthal (BE), Zvicër.

Libri përmban një kronikë të gjatë të ngjarjeve që lidhen me eksodin e para 20 viteve, që filloi qysh nga marsi i 1999-tës. Në shiritin e kujtesës së autorit kanë ngelur shumë detaje, rrëfime, imazhe, e mbi të gjitha shumë fytyra pleqsh të shqetësuar, tronditje grash e fëmijësh të trishtuar, dhe shumë të humbur e të hutuar në labirintin e ferrit të Bllacës, aty ku gjatë ditëve të ftohta të mars/prillit 1999 po vihej në skenë një prej tragjedive më makabre të njerëzimit.

Të fundit

Të ngjajshme