Nezir Kraki, para 20 viteve refugjat i strehuar në Zvicër, sot ligjërues

22 Shkurt, 2018 - 10:59 pm

Në Universitetin e Gjenevës është mbajtur një konferencë kushtuar Kosovës dhe sfidave te saj, dedikuar 10 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, shkruan KultPlus.

Dhe pikërisht me këtë ligjëratë është prezantuar Nezir Kraki, ligjërues në Paris i cili ka folur mbi pikëvështrimet e tij mbi Kosovën, në dekadën e parë si shtet i pavarur.

Por kjo ligjëratë është edhe më e fuqishme, për faktin se Kraki kujton se para 20 viteve ishte i strehuar si refugjat në Zvicër, kurse tashti, prezantohet në këtë shtet në një cilësi tjetër.
Momente nga konferenca kushtuar 10 vjetorit të pavarësimit të Kosovës dhe sfidave të saj në Universitetin e Gjenevës.

Kam mbetë i ngazëllyer nga pritja dhe nga konsiderata që e treguan ndaj meje si organizatorët (Shoqata e studentëve Shqiptarë në Gjenevë) ashtu edhe publiku i vemendshëm që kishte ardhë në numër. Knaqesi e papërshkrueshme kur sheh me dhjetra të rinj nga diaspora të angazhuar në shkollim e në punë, në çdo shkencë dhe në çdo zanat. Nga mjekësia deri të letërsia duke kaluar nga avokatura dhe ekonomia, në secilën fushë sot ka të rinj e të reja të gjakut tonë. Ata janë sot pjesa më dinamike e shoqërisë zviceriane pa e harruar në asnjë moment vendin e origjinës.

Për mua ishte ndjesi e veçantë që si ish refugjat i strehuar në Zvicër para gati 20 viteve, të gjendesha në amfiteatrin e Universitetit të Gjenevës, në cilësi tjetër. Jeta na rezervon befasi të këndshme ndonjëherë, ka shkruar Kraki mbi emocionet që ka marë nga kjo ligjëratë,e cila është përcjellë nga një numër i madh I të pranishmëve./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme