Një shqiptare fituese e çmimit prestigjoz në Arkansas të Amerikës

2 Maj, 2021 - 12:57 pm

Një shqiptare ka marrë çmimin si studentja e shkëlqyer për vitin 2020 nga Shoqata e Nderit “Alpha Chi” në Arkansas të SHBA.

Tana Lala- Pritchard ka ndjekur studimet në East Central University dhe është vlerësuar për punën e saj të jashtëzakonshme.

Çmimi njeh të diplomuarit me arritje të larta në 10% të studentëve më të mirë të SHBA që kanë përdorur bursën e tyre akademike për të ndërtuar një karrierë të shërbimit dhe udhëheqjes së jashtëzakonshme për më të mirën.

“Investimi në studime është shpëtimi im dhe gjëja që më bëri gjithmonë të isha e dukshme. Ndjekja e përsosmërisë akademike ishte mënyra ime e vetme për të pasur sukses dhe për të marë drejtimin e jetës sime, nga e cila mund tërritesh si personalisht dhe profesionalisht nëse punon shumë për të”, thotë znj. Lala- Pritchard.

Pasi fitoi diplomen bachelor në Shkenca Politike dhe Administrim Biznesi nga ECU në 2002, me nota më të larta, ajo mori masterin në Marrëdhënie Ndërkombëtare nga London School of Economics and Science. Në ECU, ajo ishte studentja e parë ndërkombëtare e kolegjit që mori Çmimin e Guvernatorit “George Nigh”, në Oklahoma.

Alpha Chi njohu Lala-Pritchard për punën e saj të jashtëzakonshme të komunikimit dhe avokatisë në shkencë, politikë, biznes dhe sipërmarrjes sociale me aktorë në të gjithë sektorët publik dhe privat për të formuar investime të bazuara në prova, inovacione dhe politika për çështje kritike të tilla si veprimi i klimës, siguria ushqimore dhe ushqimi, barazia gjinore, përfshirja sociale dhe qëndrueshmëria mjedisore.

Tana u largua nga vendi Shqipëria pas trazirave civile dhe rënies së komunizmit në vitet ’90. /diasporashqiptare/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme