Shkolla “Ardhmëria” në Londër nis mësimin plotësues në gjuhën shqipe

15 Tetor, 2019 - 12:10 pm

Gjuha Shqipe mbetet me peshë të madha për të gjithë ata që emigruan jashtë. Shumë familje shqiptare të shpërndara nëpër botë, sot kujdesen që fëmijët e tyre të mësojnë gjuhën e të parëve. Në këtë aspekt po punohet shumë nga grupe e shoqata të ndryshe të cilat po arrijnë të hapin shkolla e klasa plotësuese për nxënësit shqiptar, shkruan kultPlus.

Një shkollë e tillë është hapur edhe në Londër. Në mjediset e shkollës angleze St.Augustine’s CE Hight School, Kilburn në Londër ka nisur të mbaj mësim në gjuhën shqipe shkolla “Ardhmëria”. Çdo ditë nga ora 11:00 deri në ora 14:00 në këtë shkollë mbahet mësim plotësues në gjuhë shqipe.

Mësuesja Anila Kadija e cila punon me klasën e abetares, për grupmoshat 5 deri 8 vjeç dhe mësuesja Aida Haziri e cila punon me klasën e të rriturve, grupmoshat 9 deri 15 vjeç, si dhe mësuesja ndihmëse Klodiana Gjona janë shprehur që përkushtimi i tyre që këta nxënës të mësoj gjuhën shqipe do të jetë i pakufizuar.


Në ditën e parë, me 21 Shtator 2019, pasi drejtor Lutfi Vata bëri përshëndetjen e rastit dhe një prezantim të shkurtër rreth projekteve që ka kjo shoqatë, mësimi ka nisur rregullisht.

Prindërit janë njoftuar me rregulloren e shkollës dhe përmbledhjen e programit, si dhe me çdo aktivitet që do të mbahet aty.

Shkolla ju ofrua familjeve falas.

“Në klasën e abetares fëmijët u njohën me njëri-tjetrin duke u shprehur në gjuhën shqipe. Më pas u njohën me librin e abetares, të cilin e shfletuan me kujdes dhe zgjodhën faqen e preferuar, në mënyrën vizive. Çdo njëri prej tyre motivoi përzgjedhjen e preferuar me një përshkrim në shqip. Kjo ndihmoi në përcaktimin e nivelit të klasës dhe krijoi një panoramë më konkrete për punën e diferencuar e cila do të bëhet nga mësuesia në të ardhmen. Pas kësaj njohje u përgatit nga të gjithë nxënësit e klasës së abetares një vizatim didaktiv mbi ditën e parë të shkollës”, kanë njoftuar nga shkolla. / KultPlus.comTë fundit

Të ngjajshme