Veprimi i shqiptarit që “mahniti” banorët e Nagoldit

14 Korrik, 2021 - 10:54 am

Portali gjerman i ka kushtuar një artikull shqiptarit Zeçir Gashi, i cili ka shndërruar rimorkion e makinës së tij në një kazan plehrash në qytetin Nagold.

Meqenëse sasi të mëdha mbeturinash lihen gjithmonë në parkingun e shkollës profesionale të zonës pas fundjavave të takimeve të të rinjve, shqiptari Zeçir Gashi reagoi në mënyrë simbolike me veprimin e tij, në mënyrë që mbeturinat të mos lihen më në atë gjendje.

Gjesti i tij për ta kthyer rimorkion e makinës në një kosh mbeturinash është mirëpritur nga të gjithë.

“Kuti pica, paketime ushqimi të shpejtë dhe shishe qelqi bosh lihen pas çdo fundjave në parkingun e shkollës profesionale Nagold. Prej javësh kam vënë re që të rinjtë takohen këtu dhe pasi largohen me makinat e tyre mbeten të gjitha mbeturinat”, tregon Gashi, i cili jeton pranë kësaj zone dhe ky fenomen e ka shqetësuar.

Zeçir Gashi emigroi në Gjermani në moshën 15 vjeçare duke ndjekur babain e tij. Në vitet 2000 në Gjermani nuk kishte ende shoqata që të promovonin kulturën shqiptare në Gjermani dhe Gashi pa mundësinë  për të ndryshuar diçka dhe e shfrytëzoi atë. Ai dëshironte që shtëpia e tyre e dytë, Gjermania të njihej me kulturën shqiptare./diaspora.al/ KultPlus.com

Të ngjajshme