‘Ëndërr, o ëndërr, dëshirën ti çoja asaj’ (VIDEO)

Një ndër këngët nga artisti i madh i muzikës shqipe, Agron Berisha është “Ëndërr”, shkruan KultPlus.

E interpretuar me zërin e fuqishëm të Berishës, ajo është një këngë dashurie, e gërshetuar me mallin ndaj gruas dhe atdheut.

KultPlus ua sjell tekstin dhe videoklipin e këngës “Ëndërr”:

Sonte Ne Natë të errët të kujtoj
i trazoj endrrat te ketij qyteti
te qytetit ku jam
a m’beson
unë i thërras në argëtim

Ëndërr, o ëndërr,
dëshirën ti çoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

Sonte Ne Natë të errët të kujtoj
i trazoj un endrrat te ketij qyteti
te qytetit ku jam a m’beson
unë i thërras në argëtim

Ndonëse Jam ndjerë i vetmuar
ne atdhe kam deshirë për të takuar
a m’beson a m’beson
Une Te Therras ne argetim

Ref. 2

Enderr, o Enderr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

E Dashur Këtu Jam i Vetmuar në qytet te huaj larg prej teje
larg prej deshires por zemrat bashkohen pres me mall që të kthehem ne atdhe

Ref. 2

Enderr, o Enderr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe / KultPlus.com

‘Ndonëse jam ndjerë i vetmuar, në atdhe kam dëshirë për të takuar’ (VIDEO)

Agron Berisha është emri i këngëtarit që la gjurmë në muzikën shqiptare.

“Vetëm 5 minuta” është një ndër këngët që shumë të rinj e kanë gjetur veten dhe ka vazhduar të dëgjohet gjeneratë pas gjenerate. Ndërkohë, meritën kryesore për sjelljen e këtij interpretimi e ka Agron Berisha, i cili ka vdekur më 28 dhjetor të vitit 2001.

Lidhjen e tij me muzikën ai e kishte nisur që në fëmijëri. Teksa si 16 vjeçar, Berisha filloi edhe regjistrimet e para të këngëve në Radio Shkup.

“Si Vardari”, “Ndalu pak”, “Ti moj vasho”, “Vetëm 5 minuta”, “Ëndërr” janë disa nga krijimet e tij, të cilat janë të pazëvendësueshme për muzikën shqiptare.

KultPlus ju sjell këngën “Ëndërr” bashkë me tekstin e saj:

Sonte ne natë të errët të kujtoj
i trazoj ëndrrat të këtij qyteti
të qytetit ku jam
a m’beson
unë i thërras në argëtim

Endërr, o Ëndërr
dëshirën ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

Sonte ne natë të errët të kujtoj
i trazoj ëndrrat të këtij qyteti
të qytetit ku jam
a m’beson
unë i thërras në argëtim

Ndonëse Jam ndjerë i vetmuar
në atdhe kam dëshirë për të takuar
a m’beson a m’beson
Unë të thërras në argëtim

Ref. 2

Ëndërr, o Ëndërr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

E dashur këtu jam i vetmuar në qytet të huaj larg prej teje
larg prej dëshirës por zemrat bashkohen pres me mall që të kthehem ne atdhe

Ref. 2

Ëndërr, o Ëndërr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe / KultPlus.com

“Ëndërr, o ëndërr, dëshirën ti çoja asaj”

Një ndër këngët nga artisti i madh i muzikës shqipe, Agron Berisha është “Ëndërr”, shkruan KultPlus.

E interpretuar me zërin e fuqishëm të Berishës, ajo është një këngë dashurie, e gërshetuar me mallin ndaj gruas dhe atdheut.

Sot, KultPlus ua rikthen tekstin dhe videon e këngës “Ëndërr” nga Agron Berisha:

Sonte Ne Natë të errët të kujtoj
i trazoj endrrat te ketij qyteti
te qytetit ku jam
a m’beson
unë i thërras në argëtim

Enderr, o Enderr
dëshiren ti çoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

Sonte Ne Natë të errët të kujtoj
i trazoj un endrrat te ketij qyteti
te qytetit ku jam a m’beson unë i thërras në argëtim

Ndonëse Jam ndjerë i vetmuar
ne atdhe kam deshirë për të takuar
a m’beson a m’beson
Une Te Therras ne argetim

Ref. 2

Enderr, o Enderr
dëshiren ti çoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

E Dashur Këtu Jam i Vetmuar në qytet te huaj larg prej teje
larg prej deshires por zemrat bashkohen pres me mall që të kthehem ne atdhe

Ref. 2

Enderr, o Enderr
dëshiren ti çoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe / KultPlus.com

‘Ndonëse jam ndjerë i vetmuar, në atdhe kam dëshirë për të takuar’ (VIDEO)

Një ndër këngët nga artisti i madh i muzikës shqipe, Agron Berisha është “Ëndërr”, shkruan KultPlus.

E interpretuar me zërin e fuqishëm të Berishës, ajo është një këngë dashurie, e gërshetuar me mallin ndaj gruas dhe atdheut.

KultPlus ua sjell tekstin dhe videoklipin e këngës “Ëndërr”:

Sonte Ne Natë të errët të kujtoj
i trazoj endrrat te ketij qyteti
te qytetit ku jam
a m’beson
unë i thërras në argëtim

Enderr, o Enderr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

Sonte Ne Natë të errët të kujtoj
i trazoj un endrrat te ketij qyteti
te qytetit ku jamë am beson
unë i thërras në argëtim

Ndonëse Jam ndjerë i vetmuar
ne atdhe kam deshirë për të takuar
a m’beson a m’beson
Une Te Therras ne argetim

Ref. 2

Enderr, o Enderr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

E Dashur Këtu Jam i Vetmuar në qytet te huaj larg prej teje
larg prej deshires por zemrat bashkohen pres me mall që të kthehem ne atdhe

Ref. 2

Enderr, o Enderr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe / KultPlus.com

‘Ndonëse jam ndjerë i vetmuar, në atdhe kam dëshirë për të takuar’ (VIDEO)

Një ndër këngët nga artisti i madh i muzikës shqipe, Agron Berisha është “Ëndërr”, shkruan KultPlus.

E interpretuar me zërin e fuqishëm të Berishës, ajo është një këngë dashurie, e gërshetuar me mallin ndaj gruas dhe atdheut.

KultPlus ua sjell tekstin dhe videoklipin e këngës “Ëndërr”:

Sonte Ne Natë të errët të kujtoj
i trazoj endrrat te ketij qyteti
te qytetit ku jam
a m’beson
unë i thërras në argëtim

Enderr, o Enderr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

Sonte Ne Natë të errët të kujtoj
i trazoj un endrrat te ketij qyteti
te qytetit ku jamë am beson
unë i thërras në argëtim

Ndonëse Jam ndjerë i vetmuar
ne atdhe kam deshirë për të takuar
a m’beson a m’beson
Une Te Therras ne argetim

Ref. 2

Enderr, o Enderr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

E Dashur Këtu Jam i Vetmuar në qytet te huaj larg prej teje
larg prej deshires por zemrat bashkohen pres me mall që të kthehem ne atdhe

Ref. 2

Enderr, o Enderr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe / KultPlus.com

“Thuaj më të dashurës, se unë një ditë do të kthehem në atdhe”

Sot shënon përvjetorin e vdekjes një zë unik i muzikës shqipe, i cili do të jetojë përherë nëpërmjet artit që la, shkruan KultPlus.

“Vetëm 5 minuta” është një ndër këngët që shumë të rinj e kanë gjetur veten dhe ka vazhduar të dëgjohet gjeneratë pas gjenerate. Ndërkohë, meritën kryesore për sjelljen e këtij interpretimi e ka Agron Berisha, i cili ka vdekur më 28 dhjetor të vitit 2001.

Lidhjen e tij me muzikën ai e kishte nisur që në fëmijëri. Teksa si 16 vjeçar, Berisha filloi edhe regjistrimet e para të këngëve në Radio Shkup.

“Si Vardari”, “Ndalu pak”, “Ti moj vasho”, “Vetëm 5 minuta”, “Ëndërr” janë disa nga krijimet e tij, të cilat janë të pazëvendësueshme për muzikën shqiptare.

KultPlus në datën e vdekjes së mjeshtrit Agron Berisha, ju sjell këngën “Ëndërr” bashkë me tekstin e saj:

Sonte ne natë të errët të kujtoj
i trazoj ëndrrat të këtij qyteti
të qytetit ku jam
a m’beson
unë i thërras në argëtim

Endërr, o Ëndërr
dëshirën ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

Sonte ne natë të errët të kujtoj
i trazoj ëndrrat të këtij qyteti
të qytetit ku jam
a m’beson
unë i thërras në argëtim

Ndonëse Jam ndjerë i vetmuar
në atdhe kam dëshirë për të takuar
a m’beson a m’beson
Unë të thërras në argëtim

Ref. 2
Ëndërr, o Ëndërr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe

E dashur këtu jam i vetmuar në qytet të huaj larg prej teje
larg prej dëshirës por zemrat bashkohen pres me mall që të kthehem ne atdhe

Ref. 2
Ëndërr, o Ëndërr
dëshiren ti qoja asaj
dhe thuaj më të dashurës
se unë një ditë do të kthehem në atdhe / KultPlus.com

‘Zani Band’ sjellë coverin e këngës së njohur të Agron Berishës (Video)

Grupi ‘Zani Band’ ka sjellur ripërpunimin e hitit të njohur ‘Ëndërr’ të Agron Berishës, i cili është publikuar sot, shkruan KultPlus.

Kënga ‘Ëndërr’ vazhdon të mbetet edhe sot një ndër hitet e pavdekshme dhe shumë e dashur për publikun shqiptar.

KultPlus ju sjellë më poshtë tekstin e plotë të këngës:

Sonte në natë të errët të kujtoj

i trazoj ëndrrat te këtij qyteti

te qytetit ku jam

a m’beson

unë i thërras në argëtim

Ëndërr, o Ëndërr

dëshirën ti qoja asaj

dhe thuaj më të dashurës

se unë një ditë do të kthehem në atdhe

Sonte në natë të errët të kujtoj

i trazoj unë ëndrrat të këtij qyteti

te qytetit ku jam a m’beson

unë i thërras në argëtim

Ndonëse Jam ndjerë i vetmuar

në atdhe kam deshirë për të takuar

a m’beson a m’beson

Unë të thërras në argëtim

Ref. 2

Ëndërr, o Ëndërr

dëshirën ti qoja asaj

dhe thuaj më të dashurës

se unë një ditë do të kthehem në atdhe

E Dashur këtu jam i vetmuar në qytet te huaj larg prej teje

larg prej deëshires por zemrat bashkohen pres me mall që të kthehem ne atdhe

Ref. 2

Ënderr, o Ënderr

dëshirËn ti qoja asaj

dhe thuaj më të dashurës

se unë një ditë do të kthehem në atdhe./ KultPlus.com