Në Shqipëri do të mbahet “Java e Filmit Amerikan”

Ambasada e SHBA-së në Shqipëri në bashkëpunim me Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Tiranë do të organizojë shfaqjen e dokumentarëve të filmave amerikan, shkruan KultPlus.com

“Ambasada e Shteteve të Bashkuara ju fton të merrni pjesë në Javën e Filmit Amerikan! Në bashkëpunim me Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Tiranë, Ambasada do të organizojë shfaqjen e dokumentarëve të ndryshëm amerikanë, të cilët do të vijojnë me folës të ftuar dhe panele diskutimi mbi temat e tyre nga data 24 deri në 27 shtator. Na ndiqni në faqen tonë për më shumë informacion mbi aktivitetet, folësit e ftuar dhe shumë të tjera”, thuhet në postimin e tyre në Facebook.

O kapiteni im

Poezi nga Walt Whitman

Përkthyer nga Astrit Lulushi

O kapiten, kapiteni im!
Udhëtimi i frikshëm u krye;
Anija përplasur në çdo shkëmb
Çmimin e kërkuar e ka paguar;
Bregu është afër, këmbana dëgjoj
Plot njerëz, të gjithë gëzohen,
Ndërsa ndjekin me sy
Anijen e dërmuar që afrohet:
Por O zemër! zemra ime!
O pikat e gjakosura, të kuqe
Në kuvertë qëndron Kapteni im,
Pa lëvizur, i akullt, i vdekur.
O kapiten! kapiteni im!
Ngrihu, dëgjo këmbanat që bien;
Çohu, për flamurin që është ngritur
Për ëndërrat e tua, nga gjumi zgjohu;
Për ty janë buqetat me lule –
Për ty lulëzon gjithë bregu;
Është e padrejtë, në kuvertë,
Ti je shtrirë pajetë, i vdekur.
Kapiteni im nuk përgjigjet
Buzët e tij ende të zbehta;
Pulsi ndalur, pa asnjë vullnet.
Anija arrinë e sigurt në breg,
Lundrimi i saj është kryer;
Nga udhëtimi i frikshëm,
Anija fitimtare erdhi;
Lëvdohuni, o brigje, o këmbana!
Por unë, hijezymtë,
Çapit në kuvertë, i zhgënjyer
Me Kapitenin tim,
Rënë në të ftohtë e vdekur.