Alberta Troni dhe soprano Ana Lushi u prezantuan me koncert në Romë

Me rastin e 20 vjetorit të Festës së Çlirimit, Ambasada e Republikës së Kosovës organizoi koncertin me muzikë klasike me pianisten e njohur nga Kosova Alberta Troni dhe sopranon shqiptare që jeton në Romë,  Ana Lushi. Koncerti u organizua në teatrin prestigjioz Torlonia në Romë dhe u ndoq nga pjesëtarë të trupit diplomatik në Romë, njerëz të politikës, medias, kulturës dhe miq e dashamirës të Kosovës, të ftuar nga ambasada.

Në këtë koncert u interpretuan vepra të kompozitorëve të shquar si Bach, Mozart e Verdi si dhe pjesë muzikore nga kompozitorë të njohur shqiptarë.

Në fjalën e saj përshëndetëse në fillim të koncertit, ambasadorja e Kosovës në Itali Alma Lama tha se 12 qershori është një ditë e madhe në historinë e Kosovës pasi shqiptarët për herë të parë shijuan ajrin e lirisë. Më tej ajo tha se Ambasada në Romë, gjatë mandatit të saj është munduar të promovojë gratë artiste, siç janë dy zonjat e shkëlqyera muzikante, pianistja nga Prishtina Alberta Troni, dhe sopranoja me origjinë nga Shqipëria Ana Lushi.

Publiku duartrokiti gjatë ekzekutimit në piano të pjesëve muzikore të pianistes nga Prishtina Troni, dhe interpretimin lirik të pjesëzave muzikore nga sopranoja Ana Lushi, veçanërisht ato shqiptare si “Dielli ka perendue” të Prenk jakovës, Suite Ilire e kompozitorit Kaçinari si dhe këngët shkodrane tradicionale “Kenke nuri i bukurisё dhe Un’ o ty moj tё kam dashtё”.

Koncerti me muzike klasike u organizua nga Ambasada, në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës së Kosovës dhe Universitetin e Prishtinës./KultPlus.com

Alberta Troni dhe Ana Lushi me koncert në Itali për 20 vjetorin e Çlirimit të Kosovës

Me rastin e 20 vjetorit tё Çlirimit tё Kosovёs Ambasada e Kosovёs nё Itali, nё bashkёpunim me artistet Alberta Troni – piano dhe Ana Lushi – soprano, organizojnё koncert tё muzikёs artistike, përcjellë KultPlus.

Koncerti do tё mbahet nё Teatro Torlonia – Teatro di Roma me 12 qershor nga ora 19:00. Koncerti i dedikohet ditёs sё ҁlirimit tё Kosovёs, ku pianistja Alberta Troni nё bashkёpunim me Sopranon Ana Lushi e cila pёr vite tё shumta jeton dhe vepron nё Roma -Itali do tё sjellin njё program tё bukur artistik.

Programi i koncertit do tё ketё koncept tё gjysmё recital pianistik me vepra nga F. Liszt, F. Chopin dhe M. Kaҁinari dhe pjesa tjetёr do tё jenё arie nga Cavalleria Rusticana – “Romanza e Scena”, Chopin Tristesse.., Verdi Aida – Grande scena di Amneris , si dhe pjesa tjetёr e programit do tё ketё vepra nga kompozitorё shqiptar Prenk Jakova, Mark Kacinari dhe këngё tё pёrpunuara si ‘Kenke nuri i bukurisё’, ‘Un’ o ty moj tё kam dashtё!’.

Koncerti ka karakter festiv dhe shёnon njё datё tё rёndёsishme nё historinё e shtet ndёrtimit tonё. / KultPlus.com