Tre muzikantë shqiptarë bëhen bashkë për Orkestrën Simfonike Rai

Orkestra Simfonike Rai ka mbajtur sonte një koncert i cili ka bërë së bashku edhe tre muzikantë shqiptarë të cilët kanë shkuar për të ndjekur këtë koncert, shkruan KultPlus.

Saimir Pirgu, Enxhi Nini dhe Greta Xoxi janë artistë që ishin pjesë e këtij koncerti e ku shfaqen bashkë në një foto të cilën e ka shpërndarë tenori shqiptarë me famë ndërkombëtare Saimir Pirgu në rrjetin e tij social Instagram. / KultPlus.com

Muzika shqiptare do të përfaqësohet në festivalin “Ditët e Muzikës Maqedonase”

Artistë shqiptarë do të performojnë sonte në Days of Macedonian Music Festival Shkup, që do të mbahet në Muzeun e Shkupit, shkruan KultPlus.

Koncerti me muzikë kamertale do të interpretohet nga trio e instrumentistëve Merita Rexha- piano, Arben Llozi- violë dhe Jonela Golemi- flaut. Artistët do të interpretojnë vepra nga kompozitorët shqiptarë dhe maqedonas: Endri Sina, Goce Kolarovski, Tome Manchev, Shpëtim Kushta, Dorian Cene Çene, Boris Svetiev, Arbana Fejzo.

Pjesëmarrja e artistëve shqiptarë në këtë festival realizohet falë bashkëpunimit të Shoqatës së Kompozitorëve Shqiptarë (A.C.A) dhe Shoqatës së Kompozitorëve Maqedonas SOKOM. Ky bashkëpunim ka nisur në vitin 2016, në Balkan Contemporary Music Festival, mbështetur nga Ministria e Kulturës . Koncerti i artistëve shqiptarë është vazhdim i shkëmbimeve dhe pjesëmarrjeve të përbashkëta.

Koncerti do të filloi sonte nga ora 20: 00, në Museum of the City of Skopje./ KultPlus.com