Viti 1997 është shënjuese dhe përkujtuese, e 1 Tetori i saj i veçantë

Shkruan: Atdhe Hykolli

1997 – Tymi dhe flaka në fillimtetorin

’97 është shënjuese dhe përkujtuese, e 1 Tetori i saj i veçantë, për ata të rinj e të reja dhe për të gjithë popullin.

Atë ditë nga Shtëpia Universitet u nisën të gjithë, i pari i universitetit i cili guximshëm me të rinjtë e të rejat guximtare u nis drejt rrugës shteglirie.

Në kodrën e kujtesës prishtinase, ku atdhetarët ishin pushkatuar e zhdukur nga po i njëjti lloj që mundohet t’ia pengojë ecjen rinisë, ecën rënia guximtare e liridashëse. Tymi nuk e ndal flakën e nuk e shuan zjarrin brenda liridashësve. 

Uniformë kaltërtit e kanë të kotë me fuqinë rinore, dhe ata pengojnë ecjen e tyre por nuk ia dalin të ndalin dhe të shembin idealin e të rinjve e të rejave.

Tymi djeg sytë e dëlirët e largpamës të rinisë studentore, por njëkohësisht ndez zemrat e tyre dhe ua fuqizon bindjen tashmë të fuqizuar se kjo është ecje e lirisë.

Në rrugën e lirisë nuk mungonin studentët e të gjitha fakulteteve, e në ballë të ecjelirisë e krah të parit të Universitetit ishin të përzgjedhurit e rinisë studentore.

Kjo ishte ajo ecja që nisi e cila nuk duhet të ndalet, e cila nuk do të ndalet.

Shënim:

Nuk shënova emra se ecjen e lirisë e përkrahën të gjithë pa veçim./KultPlus.com