Organizatat që përfaqësojnë personat me nevoja të veçanta, në përkrahje të ‘AWLIFF’ (VIDEO)

Organizatat vendore të cilat merren me personat me nevoja të veҫanta, e përkrahin dhe i bashkohen Festivalit “Art Without Limit International Film Festival” duke dërguar video – mesazhe mbështetëse.

Organizatat më të rëndësishme vendore në Kosovë dhe Shqipëri të cilat përfaqësojnë personat me nevoja të veçanta duke parë punën e madhe e cila po bëhet nga NGO “Art Without Limit” gjatë organizimit të “Art Without Limit International Film Festival” përkrahin dhe mbështesin idenë e festivalit AWLIFF.

Në komunikatën për media bëhet e ditur se në adresën e festivalit kanë pranuar disa video-mesazhe nga Kryetari i Handikos Kosova; Z.Afrim Maliqi i cili fton anëtarët e Handikos që të bashkohen rreth festivalit “Art Without Limit International Film Festival” poashtu Z. Bujar Kadriu; Kryetar i forumit të aftësisë së kufizuar në Kosovë, Znj. Suela Lala; Drejtoreshë e fondacionit “Së bashku” Shqipëri, Znj; Elvana Shala; Ambasadore e vullnetit të mire për Kosovën në International Human Rights Commission!

Këtë festivalin e kan përkrahur edhe Shoqata “Autizmi” në Prishtinë dhe shoqata “OpfaKos” Prindi dhe fëmiu!

‘Kemi planifikuar që në vitin e ardhshëm në edicionin e dytë të AWLIFF, të gjitha organizatat vendore dhe rajonale të cilat kan të bëjnë me personat me nevoja të vecanta ti angazhojmë dhe ti bëjmë pjesë të drejtpërdrejt të festivalit AWLIFF!’, thuhet në komunikatën për media. / KultPlus.com

Fituesi i ҫmimit Oscar, President i jurisë në “Art Without Limit International Film Festival” në Prishtinë

“Art Without Limit International Film Festival” është Festivali më i ri i filmit në Kosovë i cili do të mbahet nga data 28 – 30 Shtator 2020 në Prishtinë.

AWLIFF është i vemti Festival në Ballkan ku të gjithë filmat të cilët janë në program për tu shfaqur, kanë si temë personat me nevoja të veҫanta.

Festivali është organizuar nga një grup femrash dhe NGO “Art Without Limit” me drejtoreshë ekzekutive Znj; Ganimete Sava, ndërsa drejtor Artistik është Regjisori; Burim Haliti, dhe drejtor i programit; Michael Stoeger. M

bështetjen më të madhe për Festivalin e ka dhënë Producenti i njohur Austriak; Veit Heiduschka i cili do të jetë president i jurisë profesionale i festivalit! Z. Heiduschka si producent ka fituar ҫmim OSCAR me filmin Amour së bashku me Regjisorin e famshëm Michael Haneke. Gjithashtu ka fituar PALMËN e ARTË në Kan, dhe ҫmimin BAFTA.

Festivali AWLIFF gjithashtu ka gjetur mbështetje të gjërë nga të gjitha organizatat që përfaqësojnë personat me nevoja të veҫanta në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni! Mbi 500 filma nga 70 vende të Botës kan aplikuar për të qenë pjesë e programit të festivalit, selektorët kan përzgjedhur 40 nga ta për tu shfaqur në edicionin e parë në këtë festival. Festivali ishte paraparë të mbahet në Kino Armata në Prishtinë, mirëpo për shkak të pandemisë covid 19, kët vit do të mbahet online.

Do të ndahen 8 ҫmime nga juria profesionale; -Golden dhe silver për filmin më të mirë të shkurtër (Fiction) -Golden dhe silver për filmin më të mirë të shkurtër (Dokumentar) -Golden dhe silver për filmin më të mirë të shkurtër (Animacion) – Projekti më i mirë i portretizuar (Dokumentar) – Projekti më i mire i cili fuqizon gruan Përpos Z. Veit Heiduschka (OSCAR winner) në juri kemi edhe: Monika Hass / Germany Drejtore e “Filmstadt München” e.V. Munich, Germany Sadija Klepo / Bosnia & Hercegovina/ Gjermani Drejtoreshë e Festivalit “Ballkan tage” në Munich Germany Jerzy Palacz / Poloni Drejtor fotografie Daniel Edmondson / SHBA Aktivits, shkrimtar dhe person me nevoja të veҫanta fizike Safete Rogova/ Kosovë Aktore Arturo Mariani/ Itali Regjisor Shpend Bengu/ Shqipëri Profesor, regjisor Programi dhe koha e sakt e mbajtjes së festivalit është publikuar në web faqen zyrtare të festivalit artwithoutlimit-filmfestival.com dhe ne faqen zyrtare në FB https://www.facebook.com/Art-Without-Limit-International-Film-Festival-103329747916446! Filmat do të jenë të hapur për publikun nga data 28 shtator 2020.

Ky festival është përkrahur dhe mbështetur nga: “Kosovo Women’s Network” “Ministria e Kulurës, Rinisë dhe Sporteve” dhe “ADA” nga Austria. / KultPlus.com

Kosova edhe me një festival të filmit, fituesi i çmimit Oscar, president i jurisë në AWLIFF

“Art Without Limit International Film Festival” është Festivali më i ri i filmit në Kosovë i cili do të mbahet prej 28 deri mw 30 shtator në Prishtinë.


AWLIFF është i vetmi Festival në Ballkan ku të gjithë filmat të cilët janë në program për tu shfaqur, kanë si temë personat me nevoja të veçanta!


Festivali është organizuar nga një grup grash dhe NGO “Art Without Limit” me drejtoreshë ekzekutive Ganimete Sava, ndërsa drejtor artistik është regjisori Burim Haliti, dhe drejtor i programit Michael Stoeger.


Mbështetjen më të madhe për Festivalin e ka dhënë producenti i njohur austriak Veit Heiduschka, i cili do të jetë president i jurisë profesionale i festivalit.

Heiduschka si producent ka fituar çmim Oscar me filmin “Amour” së bashku me regjisorin e famshëm Michael Haneke. Gjithashtu ka fituar Palmën e Artë në Kanë, dhe ҫmimin Bafta!

 
Festivali AWLIFF gjithashtu ka gjetur mbështetje të gjerë nga të gjitha organizatat që përfaqësojnë personat me nevoja të veҫanta në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni!


Mbi 500 filma nga 70 vende të Botës kanë aplikuar për të qenë pjesë e programit të festivalit, selektorët kanë përzgjedhur 40 nga ta për tu shfaqur në edicionin e parë në këtë festival.


Festivali ishte paraparë të mbahet në Kino Armata në Prishtinë, mirëpo për shkak të pandemisë Covid 19, këtë vit do të mbahet online.

Organizatorwt bwjnw tw ditur se do të ndahen 8 çmime nga juria profesionale: Golden dhe silver për filmin më të mirë të shkurtër (Fiction), Golden dhe silver për filmin më të mirë të shkurtër (Dokumentar), Golden dhe silver për filmin më të mirë të shkurtër (Animacion), projekti më  i mirë  i portretizuar (Dokumentar), projekti më i mire i cili fuqizon gruan.

Përpos Veit Heiduschka , në juri wshtw edhe Monika Hass nga Gjermania, drejtore e “Filmstadt München” e V. Munich tw Gjermanisw, Sadija Kleponga Bosnja e Hercegovina e cila wshtw drejtoreshë e Festivalit “Ballkan tage” në Munich tw Gjermanisw, Jerzy Palacz, drejtor i fotografisw nga Polonia,  Daniel Edmondson nga ShBA, aktivist, shkrimtar dhe person me nevoja të veçanta fizike, aktorja Safete Rogova nga Kosova, regjisori Arturo Mariani
dhe Shpend Bengu regjisor nga Shqipëria.

Programi  dhe koha e saktë e mbajtjes së festivalit është publikuar në web faqen zyrtare të festivalit www.artwithoutlimitfilmfestival.com dhe ne faqen zyrtare në FB!
Filmat do të jenë të hapur për publikun nga data 28 shtator 2020./ KultPlus.com

Art Without Limit International Film Festival TRAILER 4K from ArtWithoutLimit FilmFestival on Vimeo.