“Kur t’vi dita do t’i them, tregimet që nuk vdesin kurrë” (VIDEO)

BB Poqi ka hyrë në historinë e muzikës rok në trojet shqiptare nëpërmjet krijimtarisë së tyre të pasur, shkruan KultPlus.

Këngët me tekstet me vlerë artistike dhe kryesisht lirike, të kombinuara me interpretime fantastike vazhdojnë ende të dëgjohen pavarësisht viteve.

Në mesin e shumë veprave të tyre muzikore, “Kthehu” mbetet një thirrje artistike për dashuri.

KultPlus ua sjell tekstin dhe këngën “Kthehu” të BB Poqi:

Thellë në veten time je ti,
blen kujtimet për ty,
pa ty unë ndjej shprazëti,
si nje vullkan qe fle jam unë,
kur t’vi dita do t’i them,
tregimet që nuk vdesin kurrë.

Në qjell lart shikoj,
rrugëdalje kërkoj,
unë dua të ik nga ti përgjithmonë,
provoj ta harroj,
fytyren e njomë
dua ta kem.

Harrove, dënove,
sikur një hije shkove,
të lutem kthehu pergjithmonë

Nëse ty të imagjinoj,
si një engjëll më shikon,
sikur don t’më thuash jo,
në rrugë të shoh sikur atëherë,

ti shndërrit si një diell

dua që unë ty të ndjej


Në qjell lart shikoj,
rrugëdalje kërkoj,
unë dua të ik nga ti përgjithmonë,
provoj ta harroj,
fytyrën e njomë
dua ta kem. / KultPlus.com

‘Sonte hesht qyteti, shiu do të fillojë, kërkoj shikimin tënd në errësirë’ (VIDEO)

B.B. Poqi ka realizuar shumë këngë dhe shumë albume të cilat u bënë hite të mëdha në rajonin ku flitet shqip.

Këngëtari dhe autori i shumë këngëve, i cili fillimisht formoi bendin “Babillon“ me të cilin i incizoi disa këngë si “Babillon“, “Ti je një iluzion“, “Edhe një natë si kjo“ dhe e fundit “Diku pranë shtëpisë time“, më vonë ai u nda nga bendi dhe vazhdoi karrierën si solo këngëtar.

Sonte po e rikujtojmë njërën nga këngët e famshme të tij, “Ti je një iluzion”. /KultPlus.com

‘Sonte hesht qyteti, shiu do të fillojë, kërkoj shikimin tënd në errësirë’ (VIDEO)

B.B. Poqi ka realizuar shumë këngë dhe shumë albume të cilat u bënë hite të mëdha gjithkund ku flitej shqip.

Këngëtari dhe autori i shumë këngëve, i cili fillimisht formoi bendin “Babillon“ me të cilin i incizoi disa këngë si “Babillon“, “Ti je një iluzion“, “Edhe një natë si kjo“ dhe e fundit “Diku pranë shtëpisë time“, më vonë ai u nda nga bendi dhe vazhdoi karrierën si solo këngëtar.

Sot KultPlus ua sjell një prej këngëve më të njohura të B.B Poqit, “Ti je një iluzion”. / KultPlus.com

‘Fëmijërinë ma morën ëndrrat, e ëndrrat mi more ti’ (VIDEO)

“Fëmijërinë ma morën ëndrrat, e ëndrrat mi more ti”, është një nga fjalitë e fuqishme brenda këngës “Ti je vetëm një iluzion”, kjo këngë që ende bartë emocionin e njëjtë.

“Ti je vetëm një iluzion”, i këndon çasteve që duken shekuj, e zërin e B.B Poqit e njohim më së miri përmes kësaj kënge. 

Bajram Bylykbashi apo B.B.POQI lindi më 21 maj të vitit 1968 në Prishtinë dhe është një nga këngëtarët më të mirë të rokut shqiptar.

Në muzikën e tij ndikim të madh patën grupet e rokut si Led Zeppelin, Deep purple, Ëhitesnake, U2, The doors, Pink Floyd etj. Në vitin 1985, Bylykbashi formoi band-in Babillon me të cilin bëri disa incizime, ndër to është edhe kënga “Ti je vetëm një iluzion”, shkruan KultPlus.

“Ti je vetëm një iluzion” është komponuar në vitin 1986 nga grupi BABILON, ndërsa u inçizua vetëm një vit pas, në vitin1987. Kjo këngë është e komponuar nga kitaristi i grupit Besim Hajdini dhe tekstin e ka shkruar Uran Bajrami.

KultPlus ua sjell tekstin dhe këngën “Ti je vetëm një iluzion”:

Sonte hesht qyteti
shiu do t’fillojë
kërkoj shikimin tënd n’errësirë
çiftet rrugës kalojnë
më marrin për të marrë
kjo natë më kujton gëzimin dhe dashurinë
çastet me duken shekuj
nata me është e gjatë pa ty
fëmijërinë ma morën ëndrrat
e ëndrrat m’i more ti
larg fryn era, bartin pluhurin
dhe gjurmët e tua
ti shkove por kujtimi yt
jeton thellë diku ne mua

Sonte hesht qyteti
shiu do t’fillojë
kërkoj shikimin tënd n’errësirë
çiftet rrugës kalojnë
më marrin për të marrë
kjo natë më kujton gëzimin dhe dashurinë
çastet me duken shekuj
nata me është e gjatë pa ty
fëmijërinë ma morën ëndrrat
e ëndrrat m’i more ti
larg fryn era, bartin pluhurin
dhe gjurmët e tua
ti shkove por kujtimi yt
jeton thellë diku ne mua

Ti je vetëm një iluzion
dhe asgjë me shumë
ti je një ëndërr qe më mundom
a të kujtohem unë

Ti je vetëm një iluzion
dhe asgjë me shumë
ti je një ëndërr qe me mundon
a të kujtohem unë 3X/ KultPlus.com


‘Sonte hesht qyteti, shiu do të fillojë, kërkoj shikimin tënd në errësirë’ (VIDEO)

B.B. Poqi ka realizuar shumë këngë dhe shumë albume të cilat u bënë hite të mëdha gjithkund ku flitej shqip.

Këngëtari dhe autori i shumë këngëve, i cili fillimisht formoi bendin “Babillon“ me të cilin i incizoi disa këngë si “Babillon“, “Ti je një iluzion“, “Edhe një natë si kjo“ dhe e fundit “Diku pranë shtëpisë time“, më vonë ai u nda nga bendi dhe vazhdoi karrierën si solo këngëtar.

Sot po e rikujtojmë njërën nga këngët e famshme të tij, “Ti je një iluzion”. / KultPlus.com

‘Ti je vetëm një iluzion dhe asgjë me shumë’ (VIDEO)

“Fëmijërinë ma morën ëndrrat, e ëndrrat mi more ti”, është një nga fjalitë e fuqishme brenda këngës “Ti je vetëm një iluzion”, kjo këngë që tash e tri dekada bartë emocionin e njëjtë.

“Ti je vetëm një iluzion”,  i këndon çasteve që duken shekuj, e  zërin e B.B Poqit e njohim më së miri përmes kësaj kënge.  Bajram Bylykbashi apo B.B.POQI lindi më 21 maj të vitit 1968 në Prishtinë dhe është një nga këngëtarët më të mirë të rokut shqiptar.

Në muzikën e tij ndikim të madh patën grupet e rokut si Led Zeppelin, Deep purple, Ëhitesnake, U2, The doors, Pink Floyd etj. Në vitin 1985, Bylykbashi formoi band-in Babillon me të cilin bëri disa incizime, ndër to është edhe kënga “Ti je vetëm një iluzion”, shkruan KultPlus.

“Ti je vetëm një iluzion” është komponuar në vitin 1986 nga grupi BABILON, ndërsa u incizua vetëm një vit pas,  në vitin1987. Kjo këngë është e komponuar nga kitaristi i grupit Besim Hajdini dhe tekstin e ka shkruar Uran Bajrami.

Sonte hesht qyteti
shiu do t’fillojë
kërkoj shikimin tënd n’errësirë
çiftet rrugës kalojnë
më marrin për të marrë
kjo natë më kujton gëzimin dhe dashurinë
çastet me duken shekuj
nata me është e gjatë pa ty
fëmijërinë ma morën ëndërrat
e ëndërrat m’i more ti
larg fryn era, bartin pluhurin
dhe gjurmët e tua
ti shkove por kujtimi yt
jeton thellë diku ne mua

Sonte hesht qyteti
shiu do t’fillojë
kërkoj shikimin tënd n’errësirë
çiftet rrugës kalojnë
më marrin për të marrë
kjo natë më kujton gëzimin dhe dashurinë
çastet me duken shekuj
nata me është e gjatë pa ty
fëmijërinë ma morën ëndërrat
e ëndërrat m’i more ti
larg fryn era, bartin pluhurin
dhe gjurmët e tua
ti shkove por kujtimi yt
jeton thellë diku ne mua

Ti je vetëm një iluzion
dhe asgjë me shumë
ti je një ëndërr qe më mundom
a të kujtohem unë

Ti je vetëm një iluzion
dhe asgjë me shumë
ti je një ëndërr qe me mundon
a të kujtohem unë 3X/ KultPlus.com

‘Në rrugë të shoh sikur atëherë, ti shndërrit si një diell, dua që unë ty të ndjej’ (VIDEO)


BB Poqi ka hyrë në historinë e muzikës rok në trojet shqiptare nëpërmjet krijimtarisë së tyre të pasur, shkruan KultPlus.

Këngët me tekstet me vlerë artistike dhe kryesisht lirike, të kombinuara me interpretime fantastike vazhdojnë ende të dëgjohen pavarësisht viteve.

Në mesin e shumë veprave të tyre muzikore, “Kthehu” mbetet një thirrje artistike për dashuri.

KultPlus ua sjell tekstin dhe këngën “Kthehu” të BB Poqi:

Thellë në veten time je ti,
blen kujtimet për ty,
pa ty unë ndjej shprazëti,
si nje vullkan qe fle jam unë,
kur t’vi dita do t’i them,
tregimet që nuk vdesin kurrë.

Në qjell lart shikoj,
rrugëdalje kërkoj,
unë dua të ik nga ti përgjithmonë,
provoj ta harroj,
fytyren e njomë
dua ta kem.

Harrove, dënove,
sikur një hije shkove,
të lutem kthehu pergjithmonë

Nëse ty të imagjinoj,
si një engjëll më shikon,
sikur don t’më thuash jo,
në rrugë të shoh sikur atëherë,

ti shndërrit si një diell

dua që unë ty të ndjej


Në qjell lart shikoj,
rrugëdalje kërkoj,
unë dua të ik nga ti përgjithmonë,
provoj ta harroj,
fytyrën e njomë
dua ta kem. / KultPlus.com

‘Sonte hesht qyteti, shiu do të fillojë, kërkoj shikimin tënd në errësirë’ (VIDEO)

B.B. Poqi ka realizuar shumë këngë dhe shumë albume të cilat u bënë hite të mëdha gjithkund ku flitej shqip.

Këngëtari dhe autori i shumë këngëve, i cili fillimisht formoi bendin “Babillon“ me të cilin i incizoi disa këngë si “Babillon“, “Ti je një iluzion“, “Edhe një natë si kjo“ dhe e fundit “Diku pranë shtëpisë time“, më vonë ai u nda nga bendi dhe vazhdoi karrierën si solo këngëtar.

Sot po e rikujtojmë njërën nga këngët e famshme të tij, “Ti je një iluzion”. / KultPlus.com

‘Ti je vetëm një iluzion dhe asgjë me shumë’ (VIDEO)

“Fëmijërinë ma morën ëndrrat, e ëndrrat mi more ti”, është një nga fjalitë e fuqishme brenda këngës “Ti je vetëm një iluzion”, kjo këngë që tash e tri dekada bartë emocionin e njëjtë.

“Ti je vetëm një iluzion”,  i këndon çasteve që duken shekuj, e  zërin e B.B Poqit e njohim më së miri përmes kësaj kënge.  Bajram Bylykbashi apo B.B.POQI lindi më 21 maj të vitit 1968 në Prishtinë dhe është një nga këngëtarët më të mirë të rokut shqiptar.

Në muzikën e tij ndikim të madh patën grupet e rokut si Led Zeppelin, Deep purple, Ëhitesnake, U2, The doors, Pink Floyd etj. Në vitin 1985, Bylykbashi formoi band-in Babillon me të cilin bëri disa incizime, ndër to është edhe kënga “Ti je vetëm një iluzion”, shkruan KultPlus.

“Ti je vetëm një iluzion” është komponuar në vitin 1986 nga grupi BABILON, ndërsa u incizua vetëm një vit pas,  në vitin1987. Kjo këngë është e komponuar nga kitaristi i grupit Besim Hajdini dhe tekstin e ka shkruar Uran Bajrami.

Sonte hesht qyteti

shiu dot filloj

kerkoj shikimin tend n’errsire

qiftet rrugës kalojnë

me marrin për te marrë

kjo natë më kujton gëzimin dhe dashurinë

çastet me duken shekuj

nata me është e gjatë pa ty

femirin ma morren enderrat

e enderrat mi more ti

larg fryen era bartin pluhurin

dhe gjurmet e tua

ti shkove por kujtimi yt

jeton thell diku ne mua

Sonte hesht qyteti

shiu dot filloj

kerkoj shikimin tend n’errsire

qiftet rruges kalojn

me marrin per te marr

kjo nate me kujton gezimin dhe dashurin

çastet me duken shekuj

nata me është e gjatë pa ty

femirin ma morren ëndrrat

e ëndrrat mi more ti

larg frynë era bartin pluhurin

dhe gjurmët e tua

ti shkove por kujtimi yt

jeton thellë diku në muaaaa

Ti je vetëm një iluzion

dhe asgjë me shumë

ti je një ëndërr qe më mundom

a të kujtohem unë

Ti je vetëm një iluzion

dhe asgjë me shumë

ti je një ëndërro qe me mundon

a të kujtohem unë 3X/ KultPlus.com

‘Në rrugë të shoh sikur atëherë, ti shndërrit si një diell, dua që unë ty të ndjej’

BB Poqi ka hyrë në historinë e muzikës rok në trojet shqiptare nëpërmjet krijimtarisë së tyre të pasur, shkruan KultPlus.

Këngët me tekstet me vlerë artistike dhe kryesisht lirike, të kombinuara me interpretime fantastike vazhdojnë ende të dëgjohen pavarësisht viteve.

Në mesin e shumë veprave të tyre muzikore, “Kthehu” mbetet një thirrje artistike për dashuri.

KultPlus ua sjell tekstin dhe këngën “Kthehu” të BB Poqi:

Thellë në veten time je ti,
blen kujtimet për ty,
pa ty unë ndjej shprazëti,
si nje vullkan qe fle jam unë,
kur t’vi dita do t’i them,
tregimet që nuk vdesin kurrë.

Në qjell lart shikoj,
rrugëdalje kërkoj,
unë dua të ik nga ti përgjithmonë,
provoj ta harroj,
fytyren e njomë
dua ta kem.

Harrove, dënove,
sikur një hije shkove,
të lutem kthehu pergjithmonë

Nëse ty të imagjinoj,
si një engjëll më shikon,
sikur don t’më thuash jo,
në rrugë të shoh sikur atëherë,

ti shndërrit si një diell

dua që unë ty të ndjej


Në qjell lart shikoj,
rrugëdalje kërkoj,
unë dua të ik nga ti përgjithmonë,
provoj ta harroj,
fytyrën e njomë
dua ta kem. / KultPlus.com

‘Ti je vetëm një iluzion dhe asgjë me shumë’

“Fëmijërinë ma morën ëndrrat, e ëndrrat mi more ti”, është një nga fjalitë e fuqishme brenda këngës “Ti je vetëm një iluzion”, kjo këngë që tash e tri dekada bartë emocionin e njëjtë.

“Ti je vetëm një iluzion”,  i këndon çasteve që duken shekuj, e  zërin e B.B Poqit e njohim më së miri përmes kësaj kënge.  Bajram Bylykbashi apo B.B.POQI lindi më 21 maj të vitit 1968 në Prishtinë dhe është një nga këngëtarët më të mirë të rokut shqiptar.

Në muzikën e tij ndikim të madh patën grupet e rokut si Led Zeppelin, Deep purple, Ëhitesnake, U2, The doors, Pink Floyd etj. Në vitin 1985, Bylykbashi formoi band-in Babillon me të cilin bëri disa incizime, ndër to është edhe kënga “Ti je vetëm një iluzion”, shkruan KultPlus.

“Ti je vetëm një iluzion” është komponuar në vitin 1986 nga grupi BABILON, ndërsa u incizua vetëm një vit pas,  në vitin1987. Kjo këngë është e komponuar nga kitaristi i grupit Besim Hajdini dhe tekstin e ka shkruar Uran Bajrami.

Sonte hesht qyteti

shiu dot filloj

kerkoj shikimin tend n’errsire

qiftet rrugës kalojnë

me marrin për te marrë

kjo natë më kujton gëzimin dhe dashurinë

çastet me duken shekuj

nata me është e gjatë pa ty

femirin ma morren enderrat

e enderrat mi more ti

larg fryen era bartin pluhurin

dhe gjurmet e tua

ti shkove por kujtimi yt

jeton thell diku ne mua

Sonte hesht qyteti

shiu dot filloj

kerkoj shikimin tend n’errsire

qiftet rruges kalojn

me marrin per te marr

kjo nate me kujton gezimin dhe dashurin

çastet me duken shekuj

nata me është e gjatë pa ty

femirin ma morren ëndrrat

e ëndrrat mi more ti

larg frynë era bartin pluhurin

dhe gjurmët e tua

ti shkove por kujtimi yt

jeton thellë diku në muaaaa

Ti je vetëm një iluzion

dhe asgjë me shumë

ti je një ëndërr qe më mundom

a të kujtohem unë

Ti je vetëm një iluzion

dhe asgjë me shumë

ti je një ëndërro qe me mundon

a të kujtohem unë 3X

BB Poqi sonte në Rockuzinë

B.B Poqi ka realizuar shumë këngë dhe shumë albume të cilat u bënë hite të mëdha në rajonin ku flitet shqip.

Këngëtari dhe autori i shumë këngëve, i cili fillimisht formoi bendin “Babillon“ me të cilin i incizoi disa këngë si “Babillon“, “Ti je një iluzion“, “Edhe një natë si kjo“ dhe e fundit “Diku pranë shtëpisë time“, më vonë ai u nda nga bendi dhe vazhdoi karrierën si solo këngëtar.

Sonte BB Poqi do të performojë në Rockuzine duke filluar nga ora 21:30. / KultPlus.com

BB Poqi dhe Armadillo Band performojnë sonte në Rockuzinë

B.B Poqi ka realizuar shumë këngë dhe shumë albume të cilat u bënë hite të mëdha në rajonin ku flitet shqip.

Këngëtari dhe autori i shumë këngëve, i cili fillimisht formoi bendin “Babillon“ me të cilin i incizoi disa këngë si “Babillon“, “Ti je një iluzion“, “Edhe një natë si kjo“ dhe e fundit “Diku pranë shtëpisë time“, më vonë ai u nda nga bendi dhe vazhdoi karrierën si solo këngëtar dhe herë pas here në bashkëpunim me band-in tjetër “Armadillo Blues Band“.

Sonte BB Poqi do të performojë në Rockuzine bashkë me Armadillo Band duke filluar nga ora 21:00. / KultPlus.com