Forma se si duhet të shprehemi kur i referohemi individëve me Sindromën Down

Mënyra e duhur e shprehjes kur bëhet fjalë për shoqatën Down Syndrome Kosova dhe personat me sindromën Down, jo gjithmonë është e saktë si nga mediat ashtu edhe nga njerëzit tjerë përreth, shkruan KultPlus.

Por, për të përmirësuar këtë mënyrë të shprehjes, Shoqata Down Syndrome Kosova ka krijuar një listë me shprehjet e gabuara dhe të duhurat në këtë aspekt.

Ne po ju sjellim më poshtë këtë listë, në mënyrë që të arrijmë të përmirësojmë mënyrën e shprehjes që sigurisht bëhet pa qëllim por në mungesë të gjetjes së shprehjes adekuate. /KultPlus.com

Në Prizren, personat me sindromën Down do të gatuajnë dhe pikturojnë

Down Syndrome Kosova në Prizren është nikoqire e ngjarjes “Pikturë, gatim, integrim social”, ku të pranishmit do të kenë rastin që për së afërmi të shohin shkathtësitë e personave me sindromën Down në gatim e pikturim, shkruan KultPlus.

“Bëhuni pjesë e përpjekjeve tona për integrim social të personave me sindromën Down. Veç tjerash do të keni mundësinë të shijoni artin dhe gatimin e tyre”, thuhet në njofimin e organizatorëve, të cilët njoftojnë se kjo ngjarje do të mbahet të martën në qendrën Down Syndrome Kosova në Prizren.

Ky aktivitet do të mbahet të martën, prej orës 12:00. Ky aktivitet i qendrës së DSK në Prizren organizohet në mbështetje të Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal/KultPlus.com