Ekspozitë me fotografitë nga Lindja e Largët në muzeun “Marubi”

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” në Shkodër, ka njoftuar se sot, me datë 5 prill në ora 19:00, do të hapet ekspozita “Felice Beato dhe Adolfo Farsari: Dy italianë në Lindjen e Largët”.

“Muzeu Marubi dhe “Fondazione Alinari per la Fotografia” ka kënaqësinë t’ju ftojnë në hapjen e ekspozitës “Felice Beato dhe Adolfo Farsari: Dy Italianë në Lindjen e Largët” kuruar nga Fondazione Alinari per la Fotografia, me konsulente shkencore Rossella Menagazzo-n”, thuhet në njoftimin e tyre.

Ekspozita shënon bashkëpunimin e parë në mes dy institucioneve dhe shfaq punët e autorëve të rëndësishëm për fotografinë italiane dhe atë botërore.

Këta fotografë ishin ndër të parët që fotografuan Lindjen e Largët, në veçanti Japoninë, duke kontribuar në përhapjen e fenomenit kulturor të Japnonisë në Evropë. / KultPlus.com

‘Dy italianë në Lindjen e Largët’, ekspozitë në ‘Marubi’

“Dy italianë në Lindjen e Largët” është ekspozita e radhës që do të hapet së shpejti në Galerinë Marubi me 5 prill nga ora 19:00.

Muzeu Marubi dhe ‘Fondazione Alinari per la Fotografia’ hapin ekspozitën “Felice Beato dhe Adolfo Farsari: Dy Italianë në Lindjen e Largët” kuruar nga ‘Fondazione Alinari per la Fotografia’ me konsulente shkencore Rossella Menagazzo-n.

Ekspozita shënon bashkëpunimin e parë mes dy institucioneve dhe shfaq punët e dy autorëve të rëndësishëm për historinë e fotografisë italiane dhe botërore. Ishin ndër të parët që fotografuan Lindjen e Largët, Japoninë në veçanti, duke kontribuar kështu në përhapjen e fenomenit kulturor të Japonizmit në Evropë.