Kjo është shpikja e dy stilistëve gjermanë për të shmangur koronavirusin dhe mbajtjet e maskave (FOTO)

 

Dy stilistë në Berlin ka gjetur një zgjidhje tjetër për tu mbrojtur nga koronavirusi në vend të maskave.

Ata kanë krijuar një maskë më të madhe që të mbulon të gjithë kokën dhe e kanë quajtur  “iSphere”.

Kjo maskë është e krijuar nga materiali PVC-je ndërsa dy stilistët Marco Canevacci dhe Yena Young, themelues të “Plastique Fantastique” thanë se janë frymëzuar nga filmat fantastiko-shkencorë të viteve 50-60.

Për krijimin e tyre më të fundit, “iSphere” ata “iSphere” do të kushtojë 24 euro

“Koronavirusi po ndryshon marrëdhëniet tona personale dhe po ndikojnë në perceptimin tonë për realitetin. Është një virus shumë demokratik: ai përhapet përtej kufijve, nuk ka asnjë preferencë për statusin gjinor, shoqëror, kulturor ose ekonomik. Në këtë periudhë të bllokadës, pyesim veten për mutacionin e jetës sonë shoqërore dhe efektet e privimit të prekjes fizike. Përgjigja është një helmetë plastike e vetë-prodhuar e aftë për t’i bërë njerëzit të buzëqeshin edhe gjatë një situate serioze si kjo aktuale” kanë thënë dy artistët. / KultPlus.com