Posta e Kosovës në mbështetje të gruas, zbukuro dërgesën tuaj me pamjen e bukur të këtyre pullave postare

Në vendin tonë, roli i gruas është dhe mbetet jetik në funksionimin e çdo segmenti të jetës shoqërore, prandaj Filatelia e Postës së Kosovës ndër vite ka lansuar emisione të pullave postare në mbështetjen dhe promovimin e të arriturave të grave në histori.

Kjo nismë ka filluar nga lansimi i pullës së parë “Melihate Qena” në vitin 2010 e deri tek lansimi i viteve të fundit “Dua Lipa” dhe Rita Ora”.

Posta e Kosovës bën thirrje që të zbukuroni dërgesat tuaja me pamjen e bukur të këtyre pullave postare. / KultPlus.com

Lajm i mirë për gratë e Kosovës: Hapen 100 vende të reja të punës

100 vende të reja të punës janë hapur për gratë e Kosovës.

Kjo është bërë e ditur përmes një njoftimi nga kompania  “Teuta&Lirika Matoshi”, të cilën e ka shpërndarë zëvendësministri, Halil Matoshi.

“Duke parë goditjen e madhe që ka pësuar ekonomia në Kosovë, vecanërisht gratë, ku një numër i madh i tyre gjatë pandemisë ka mbetur pa punë – Kompania e jonë “Teuta&Lirika Matoshi” brenda kapaciteteve të saj, ka ndërmarrë edhe një kampanjë sensibilizuese “Gratë për Gratë”. Kompania “Teuta&Lirika Matoshi” ka vendosur që krahas 100 grave të punësuara tashmë në kompani, të hapë edhe 100 vende të reja të punës për gratë e Kosovës”, tuhet në njoftim.

Për punë mund të aplikojnë të gjitha të interesuarat për të punuar në fushën e dizajnit. / KultPlus.com

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2418769205094678&id=100008848660199