Në nëntor fillon edicioni i dytë i festivalit “Prishtina Music Conference”

Kryeqytetit të Kosovës do t’i kthehet sërish festivali “Prishtina Music Conference”. Ky është edicioni i dytë, i cili do të mbahet nga 4 deri në 5 nëntor.

Nga ky festival kanë deklaruar se temë kryesore e këtij viti mund të jetë “dancefloor”-i.

Edicioni i parë i festivalit ishte mbajtur në dhjetor të vitit 2021 dhe në Kosovë kishte sjellë artistë si Dukagjin Lipa, Daniel Nordgaard, Hedon Blakaj. / KultPlus.com

Zhvillimi i muzikës në Kosovë, rajon dhe botë – sot u hap Prishtina Music Conference

Gjatë ditës së sotme ka filluar Prishtina Music Conference, e cila ka pasur një agjendë të ngjeshur, shkruan KultPlus.

PMC është një konferencë muzikore që paraqet, përmes diskutimeve koherente dhe diskursit të plotë muzikor, tema specifike, por gjithëpërfshirëse industriale dhe shpirtërore, me qëllim që të zhvillojë këndvështrime të reja mbi diversitetin e procesit të mendimit në lidhje me zhvillimin e muzikës në Kosovë rajonit dhe botës.

KultPlus iu sjellë gjithë agjendën të planifikuar për ditën e sotme:

12:00 – 13:00 Muzika për të gjithë: Një Performancë me Medina Surdulli.

U hap në ora 13:00 The Future: Analogs and NFTs nga Dragan Kitanov.

14:30 – 16:30 Love a Jam. Një tingull i lindur lokal pa nevojë për shpjegim me Axhendën për Shpresën ish-Tetris.

17:00 – 17:45 Një mësim mbi Shijen: Prezantuar nga Kult-Ure me Hedon Blakaj dhe Adrian Berisha.

18:00 – 19:00 Ping Pong: Si t’i mbijetojmë sulmit të kulturës muzikore aktuale hiper-kapitaliste me Julia Richter, Grego O’Halloran, Alan Crofton dhe Bruno Cabral.

19:15 – 20:00 Ballkani: Si të kapërceni dhe udhëheqni në një gadishull të shkatërruar nga lufta për tre dekada me Login dhe Vasko Atanasoski. /KultPlus.com

May be an image of text that says 'PRISHTINA MUSIC CONFERENCE KINO ARMATA IS THIS OKAY? ON MENTAL HEALTH AND WELL-BEING WITHINTHE INDUSTRY Extended Pannel iscussion with Q&A A? PROGRESS?'