Një shqiptare mes 11 më të mirëve në fushën e Inteligjencës Artificiale

Sindi Shkodrani është vajza shqiptare që është përzgjedhur mes 11 më të mirëve në fushën e inteligjencës artificiale që duhet ndjekur në vitin 2021.

Sindi aktualisht është “truri” i zhvillimit të teknologjisë në kompaninë holandeze “TomTom” në Amsterdam si inxhiniere e mësimit të makinerisë/vizionit kompjuterik- Autonomus Driving R&D.

Ajo ka përfunduar studimet master shkencor në Inteligjencën Artificiale nga universiteti i Amsterdamit në vitin 2017. Për më tepër, e reja shqiptare është anëtare e Grave në fushën e Inteligjencës Artificiale në Holandë që prej fundit të vitit 2018.

Dy universitetet kryesore të Amsterdamit kryejnë tashmë një program të përbashkët master për Inteligjencën Artificiale. Përveç kësaj Shkolla e Amsterdamit e të Dhënave Shkencore e cila është një bashkëpunim mes katër universiteteve kërkimore dhe shkencës së aplikuar, ofron mbi 250 programe të orientuara në të dhënat shkencore.

Inteligjenca artificiale është e vendosur të përcaktojë teknologjinë e të ardhmes siç janë veturat që drejtohen vetë apo dhe robotët e kujdesit shëndetësor. /dp/ KultPlus.com

Warner Bros. nis shfrytëzimin e inteligjencës artificiale për të parashikuar suksesin e filmave

Warner Bros. do të fillojë ta përdorë inteligjencën artificiale (AI) për të parashikuar se sa të suksesshëm mund të jenë filmat e tyre në arkat kinematografike. Platforma do t’i mundësojë që t’i testojë rezultatet e profitabilitetit në varësi të faktorëve të ndryshëm, përfshirë distribuimin dhe datën e lansimit.

Warner Bros. Pictures International, kompani kjo e cila përfshihet në “big six” të Hollywoodit, ka nënshkruar kontratë me start-up kompaninë “Cinelytic” nga Los Angeles për përdorimin e sistemit të tyre të menaxhimit të projekteve, raporton “Hollywood Reporter”.

Kjo vegël parashikimi u prezantua vitin e kaluar dhe ofron një pasqyrë gjithëpërfshirëse në industrinë e filmit, shkruan KOHA Ditore. Ata pretendojnë se platforma është në gjendje të parashikojë me saktësi se sa para do t’i fitojnë nga shitjet e biletave duke përdorur të dhëna të ndryshme.

Një prej funksioneve ua mundëson producentëve të shohin se si përfshirja e aktorëve të caktuar do të ndikonte në profitabilitetin e filmit. Gjithashtu, rezulton se sistemi i rendit aktorët për nga ndikimi i tyre ekonomik në industrinë e filmit, përfshirë sipas llojit të mediave, zhanrit dhe “territoreve kyç”.

Për testimin e skenarëve mund të reprodukohen edhe skenarët e ndryshëm të distributorëve dhe publikimeve, raporton “Sky News”. / KultPlus.com