Regjisorja shqiptare Iris Elezi, anëtare e jurisë në Karlovy Vary International Film Festival

Karlovy Vary International Film Festival ka bërë të ditur se regjisorja shqiptare Iris Elezi është anëtare e jurisë në Karlovy Vary International Film Festival, shkruan KultPlus.

Regjisorja Iris Elezi është e njohur për filmin e saj “Botë”, film më të cilin në vitin 2014 pati fituar edhe çmimin “FEDEORA” pikërisht në këtë festival të filmit.

Filmi “Botë” në vitin 2016 ishte filmi përfaqësues i Shqipërisë edhe në garën prestigjiozë për OSCAR.

http://www.kviff.com/en/about-the-festival/juries/39

Festivali Ndërkombëtar i Filmit Karlovy Vary është një festival film i cili mbahet çdo vit në korrik, në Karlovy Vary (Carlsbad), në Çeki. Ai është një nga festivalet më të vjetrat në botë dhe është bërë një ndër ngjarjet kryesore të filmit në Evropën Qendrore dhe Lindore.

Kujtojmë se festivali ka disa kategori të jurisë varësisht prej çmimeve dhe vlerësimeve që do të bëhen. Kështu regjisorja Iris Elezi është pjesë e jurisë “East of the West”./KultPlus.com

Hapet thirrja për audicion për filmin ‘Emily K’

Është hapur thirrja për audicion për filmin “Emily K”.

Filmi është mbështetur nga Qendra Kombëtare Kinematografike në Shqipëri ndërsa është projekt filmik i metrazhit të gjatë.

Audicioni bëhet për katër role:
1- Emily K.- aktore ,mosha (25-35 vjeç)
2- Yllka- aktore , mosha (55-60 vjeç)
3- Oni- djalë i vogël,mosha (5 vjeç)
4- Roberti- aktor,mosha (30-35 vjeç)

Të gjithë të interesuarit janë të lutur të dërgojnë CV e tyre, përmbledhjen e punëve dhe fotot në
[email protected]

Regjisore e filmit është Ajola Daja. Filmi ka qenë njëri ndër të selektuarit e PITCH BALKAN në Tiranë, që u mbajt në tetor të vitit të kaluar. / KultPlus.com

Iris Elezi emërohet drejtoreshë e ‘Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit’

Iris Elezi është zgjedhur në krye të ‘Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit’ në Shqipëri, shkruan KultPlus.

Lajmi është bërë i ditur nëpërmjet faqes zyrtare të Ministrisë së Kulturës.
“Pas përfundimit të procedurave të konkurrimit të hapur dhe publik për pozicionin Drejtor i Arkivit Qendror Shtetëror i Filmit, institucion në varësi të Ministrisë së Kulturës, referuar procedurave të ndjekura nga komisioni i ngritur për vlerësimin e dosjeve konkurruese Znj. Iris Elezi përmbush kërkesat në përputhje me kriteret e vendosura”, thuhet në njoftim./ KultPlus.com