Regjisorja shqiptare Iris Elezi, anëtare e jurisë në Karlovy Vary International Film Festival

Karlovy Vary International Film Festival ka bërë të ditur se regjisorja shqiptare Iris Elezi është anëtare e jurisë në Karlovy Vary International Film Festival, shkruan KultPlus.

Regjisorja Iris Elezi është e njohur për filmin e saj “Botë”, film më të cilin në vitin 2014 pati fituar edhe çmimin “FEDEORA” pikërisht në këtë festival të filmit.

Filmi “Botë” në vitin 2016 ishte filmi përfaqësues i Shqipërisë edhe në garën prestigjiozë për OSCAR.

http://www.kviff.com/en/about-the-festival/juries/39

Festivali Ndërkombëtar i Filmit Karlovy Vary është një festival film i cili mbahet çdo vit në korrik, në Karlovy Vary (Carlsbad), në Çeki. Ai është një nga festivalet më të vjetrat në botë dhe është bërë një ndër ngjarjet kryesore të filmit në Evropën Qendrore dhe Lindore.

Kujtojmë se festivali ka disa kategori të jurisë varësisht prej çmimeve dhe vlerësimeve që do të bëhen. Kështu regjisorja Iris Elezi është pjesë e jurisë “East of the West”./KultPlus.com