“Dhimbjet janë të përkohshme, njashtu edhe brengat”

Çdo njeri dëshiron të bëhet i suksesshëm në jetë, por vetëm pak e mbledhin kurajën dhe bëjnë atë çfarë është e nevojshme për ta arritur suksesin.

Ekziston një vijë mes jetës së zakonshme dhe jashtëzakonshme, ndërkaq për ta kapërcyer atë vijë kërkohet dashuri, gatishmëri për t’u shfaqur në punë dhe për ta bërë këtë tërë kohën pa u ndalur.

Nëse ua analizojmë të kaluarën shumicës së njerëzve të suksesshëm, e shohim se të gjithë ata e kanë pasur këtë të përbashkët.

Ata e kanë dashur punën e tyre dhe e kanë bërë këtë vazhdimisht pa u brengosur për rezultatet.

Nelson Mandela respektohet në tërë botën si “lider” i kohërave moderne.

Të suksesshmit si Bill Gates, Jack Ma, Jeff Bezof, Mark Zuckerberg dhe Steve Jobs kanë qenë tejet të përkushtuar në punën e tyre sepse e kanë dashur më së shumti.

Madje, Bill Gates kishte deklaruar se në ditët e hershme të Microsoft nuk kishte pushuar fare sepse dëshironte të punonte shumë për ta ndërtuar të ardhmen dhe për të bërë ndryshim në botë.

Nëse e marrim këtë mësim nga njerëzit e suksesshëm dhe fillojmë të shfaqemi në punë, pavarësisht kohës që mund të nevojitet, eventualisht ne do të bëhemi të suksesshëm dhe do ta kapërcejmë atë vijë mes të zakonshmes dhe jashtëzakonshmes.

Ndiqeni pasionin tuaj rregullisht. Mos e lini t’ju ikë asnjë ditë.

Flini duke menduar për punën e së nesërmes dhe zgjohuni të emocionuar e të mbushur me energji.

Vazhdoni të lëvizni, shënoni progres dhe asnjëherë mos u ndalni.

Dhimbjet janë të përkohshme, njashtu edhe brengat. Këto janë dobësi që ju shiten juve nga “frika”.

Asnjëherë mos u ndalni. Ky është çelësi drejt suksesit./ KultPlus.com

Themeluesi i Alibaba: Isha më i lumtur kur nuk isha miliarder

Themeluesi dhe shefi ekzekutiv i Alibaba, Jack Ma, është njeriu më i pasur në Kinë që prej kur kompania u bë publike.

Në anën tjetër, Ma shprehet se ai ishte po aq i lumtur, mbase edhe më i lumtur, kur me vështirësi arrinte të fitonte ndonjë të ardhur në kohën kur sapo e përfundoi kolegjin.

Pas diplomimit në vitin 1998, ai punoi si mësues i gjuhës angleze në një universitet lokal në qytetin e tij të lindjes, Hangzhou. Sipas një dokumentari mbi jetën e Ma, i quajtur “Krokodil në Yangtze”, në atë periudhë ai arrinte t’i fitonte 12 dollarë në muaj, përcjell Telegrafi.

Gjatë një fjalimi të tij, Ma iu është referuar asaj periudhe si koha më e mirë e jetës së tij, shkruan telegrafi.

Ai shprehet se kur nuk ke shumë para, e di si do t’i shpenzosh, por kur bëhesh miliarder, je përpara shumë përgjegjësive.

“Nëse disponon më pak se një milion dollarë, ti e di si do t’i shpenzosh ato para. Ndërsa kur ke një miliard dollarë, atëherë ato nuk janë më paratë e tua… Paratë që unë kam sot përbëjnë përgjegjësi për mua. Ato janë besimi i njerëzve tek unë”, kishte thënë ai.

Ma si 54 vjeçar, sipas Forbes vlerësohet se ka pasuri prej 35 miliardë dollarësh dhe gjendet në pozitën e 21 të miliarderëve botëror.