Jahjaga vazhdon lobimin për të dhunuarat gjatë luftës

Ish Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, po e vazhdon lobimin e saj për të dhunuarit gjatë luftës. Kësaj rradhe ajo ka qenë në Islandë për të debatuar për këtë problem shkruan KultPlus.com

“Sot në Forumin Global Grave Lidere në Reykjavik, Islandë në vazhdimësi të lobimit tim për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës, diskutova për rëndësinë e trajtimit të kësaj kauze, në mënyrë që të arrihet një paqe më e qëndrueshme”, ka shkruar Jahjaga në Facebook.

Tutje, ajo ka thënë se kjo temë duhet të jetë në krye të prioriteteve.

“Inkuadrimi i të të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës, posaçërisht grave, në agjenda të paqes dhe sigurisë është rrënjësor në procese që do të jenë më jetëgjatë”.

Jahjaga me thirrje për përkrahjen e fëmijëve të braktisur

Ish Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, po e përkrah kampanjën “iseeyou” kampanjë kjo që angazhohet për fëmijët e lënë pas dore, shkruan KultPlus.com

“Fëmijët që janë lënë pas dore, të braktisur, pa përkujdesje prindërore, të abuzuar, ose të shpërngulur janë kudo, por ne jo gjithmonë i shohim ata. Ata janë të padukshëm.

Ju mund ta ndryshoni këtë.

Bashkohuni me fushatën #iseeyou për të siguruar të drejtën e secilit fëmijë për kujdes dhe mbrojtje, pavarësisht nëse fëmijët jetojnë me prindërit tyre apo jo.

Le t’i bëjmë të dukshëm të gjithë fëmijët”, ka shkruar Jahjaga në Facebook.