Në tentimin e shtatë, kalon në parim Projektligji për rimëkëmbjen ekonomike

Kuvendi i Kosovës më në fund i ka thënë po projektligjit për rimëkëmbjen ekonomike. Në tentimin e shtatë, votuan 64 deputetë pro për ta kaluar në parim këtë projektligj.

Kundër projektligjit kishin dalë partitë opozitare, Lëvizja Vetëvendosje dhe Partia Demokratike e Kosovës.

Ndër pikat më të diskutuara në kuadër të këtij projektligji ka qenë ajo që ua mundëson qytetarëve të tërheqin dhjetë për qind të mjeteve nga fondi pensional.

Votimit i parapriu një debat mes kryeparlamentares Vjosa Osmani dhe shefit të Grupit Parlamentar të LDK-së, Arben Gashi, me kryeparlamentaren që u ankua se s’është kontaktuar fare nga Qeveria për projektligjin. Ajo konfirmoi votën pro teksa po ashtu kërkoi nga pushtetarët që në mes të dy leximeve të merren parasysh edhe vërejtjet e opozitës.

Shefi i grupit parlamentar të LDK-së, Arben Gashi, ka kërkuar që sot të thirret edhe seanca për votim të dytë. Por, kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani ka thënë se i dini procedurat dhe se kjo është seancë e jashtëzakonshme dhe nuk mund as të shtohen pika tjera. / Koha.net/ KultPlus.com