Besfort Shala udhëton drejt Anglisë, falënderon ata që e mbështetën për të vijuar studimet në Universitetin e Oksfordit

Studenti nga Kosova, Besfort Shala, ka mbërritur në Angli ku do të vijojë studimet master në Universitetin e Oksfordit.

Pak muaj më parë, ai së bashku me familjen e tij pati kërkuar mbështetje për mbledhje fondesh përmes ‘Go Fund Me’, për shkak të kostos së lartë të studimeve, kurse së fundmi kompania EXFIS e ka mbështetur atë financiarisht, shkruan KultPlus.

E pas mbërritjes në Angli, Besfort Shala ka falënderuar të gjithë ata që e mbështetën për t’i vazhduar këto studime.

KultPlus ua sjell njoftimin e tij të plotë:

Falenderim

Dje, më 17.09.2021, kam udhëtuar në Angli dhe në fillim të muajit tetor, do t’i filloj studimet e magjistraturës për matematikë në University of Oxford. Shfrytëzoj rastin që t’i falenderohem të gjithë atyre që më kanë ndihmuar shumë për ta arritur këtë synim, i cili ka qenë jo lehtë i realizueshëm.

Kështu, falenderoj në radhë të parë familjen dhe shoqërinë për inkurajimin dhe përkrahjen e pakursyer të të gjitha formave, që nga procesi i aplikimit në tetorin e vitit të kaluar e deri në momentet para nisjes;

Falenderoj të gjithë stafin administrativ dhe akademik në UP Famnit, për kontributin e tyre të pazëvendësueshëm në formimin tim akademik gjatë studimeve Bachelor atje;

Falenderoj të gjithë donatorët në iniciativën GoFundMe si dhe donatorët anonimë brenda e jashtë iniciativës të cilët kanë kontribuar financiarisht në masë të jashtëzakonshme e përtej pritjeve të mia;

Falenderoj Ministrinë e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit për mbështetjen financiare të ofruar përmes një thirrje publike, e para ndonjëherë e llojit të vet, e cila shpresoj se do të vazhdojë të organizohet edhe në të ardhmen;

Falenderoj kompaninë EXFIS dhe Shoqatën e Matematikanëve të Kosovës për gatishmërinë dhe përkrahjen e tyre të madhe e të sinqertë, me synimin e krijimit, përkatësisht vazhdimit të një bashkëpunimi si dhe të një standardi të ri për mbështetjen e të rinjëve;

Falenderoj të gjithë gazetarët e mediave të ndryshme në Kosovë e Shqipëri të cilët kanë shprehur interesimin e tyre për iniciativën e mbledhjes së fondeve dhe kështu më kanë ndihmuar tej mase në shpërndarjen e lajmit.

Pa cilindo nga ju, ky synim do të ishte i parealizueshëm. Prandaj, edhe një herë, ju falenderoj secilin dhe të gjithë!./KultPlus.com

Besfort Shala mbështetet nga kompania ‘Exfis’ për të vijuar studimet master në Universitetin e Oksfordit

Studenti nga Kosova, Besfort Shala i cili vijon studimet në Universitetin e Oxford-it, dikur së bashku me familjen e tij pati kërkuar mbështetje për mbledhje fondesh përmes ‘Go Fund Me’, për shkak të kosotos së lartë të studimeve, kurse tani së fundmi kompania EXFIS e ka mbështetur atë financiarisht, shkruan KultPlus.

Lajmin e ka bërë të ditur Shoqata e Matematikanëve të Kosovës, të cilët përmes një postimi në rrjetet sociale ata treguan se Kompamia EXFIS ka ofruar mbështetje financiare për Shoqatën e Matematikanëve të Kosovës, duke e mbështetur pjesërisht studentin e shkëlqyer, anëtarin e ShMK, Besfort Shala për t’i vijuar studimet master në drejtimin matematikë në Universitetin e Oksfordit në Angli.

KultPlus ju sjell njoftimin e tyre të plotë:

EXFIS e përkrahë Shoqatën e Matematikanëve të Kosovës

Kompamia EXFIS ka ofruar mbështetje financiare për Shoqatën e Matematikanëve të Kosovës, duke e mbështetur pjesërisht studentin e shkëlqyer, anëtarin e ShMK, Besfort Shala për t’i vijuar studimet master në drejtimin matematikë në Universitetin e Oksfordit në Angli.

Besfort Shala ka mbaruar studimet për matematikë në Universitetin e Primorskës në Koper, Slloveni në vitin akademik 2020/21. Gjatë studimeve, Besfort Shala ka marrë pjesë në dy gara të rëndësishme ndërkombëtare, përkatësisht garën “Vojtech Jarnik” në Çeki ku ka fituar “çertifikatë të garuesit të suksesshëm”, si dhe në garën “International Mathematics Competition (IMC)” në Bullgari ku ka fituar medalje të argjendtë në vitin 2019 dhe një tjetër medalje të argjendtë në vitin 2021.

Për këto suksese në gara ndërkombëtare si dhe për shkak të suksesit akademik, ai është shpërblyer nga fakulteti me arsyetimin “arritje të larta akademike dhe suksese në gara ndërkombëtare (outstanding academic achievements and successes in international competitions)”. Krahas sukseseve akademike dhe garuese, Besfort Shala është aktiv edhe në propozimin e detyrave në revista shkencore dhe gara, ku vlejnë të përmenden publikimet në revistën “Mathematical Reflections” si dhe propozimet për Olimpiadën Matematikore të Kosovës (OMK) në vitet 2020 dhe 2021.

Së fundi, një propozim i tij është publikuar në një ndër revistat më cilësore në botë për probleme matematike, përkatësisht “American Mathematical Monthly”.

Besforti është i përfshirë në menyrë direkte në organizimin e të gjitha aktiviteteve garuese të organizuara nga Shoqata e Matematikanëve të Kosovës, prandaj është interes i ShMK që ai të mbështetet dhe të vazhdojë avancimin e tij në fushën e matematikës Universitetin e Oksfordit.

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës e falënderon stafin e kompanisë EXFIS, e cila në kuadër të vizionit dhe politikave të saj për mbështetjen e të rinjve të talentuar që i kontribuojnë zhvillimit të shoqërisë sonë, ka përzgjedhur Shoqatën Matematikanëve të Kosovës për ta përkrahur!

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës e përgëzon Besfortin për sukseset e arritura dhe i uron suksese të mëtutjeshme gjatë studimeve në Universitetin e Oksfordit!

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës,

Prishtinë, më 16.09.2021 / KultPlus.com