Kori Siparantum shënon një tjetër histori, bëhet pjesë e sallës më të njohur koncertale në botë “Berlin Philharmonie”

Kori Siparantum është duke shënuar suksese të njëpasnjëshme si brenda dhe jashtë Kosovës, me ç’rast së fundmi Kori është bërë pjesë e sallës më të njohur koncertale në botë “Berlin Philharmonie”, përcjell KultPlus.

Kori Siparantum po vazhdon ta shënojë historinë e radhës për muzikën korale kosovare, duke u bërë pjesë e sallës më të njohur koncertale në botë, Berlin Philharmonie në kuadër të ‘Choral Celebrations’ në mars të vitit 2022.

Dirigjneti Memli Kelmendi ka bërë të ditur se kjo është hera e parë që një grup koral nga Republika e Kosovës ftohet që të marr pjesë në një ngjarje të tillë të rëndësishme kulturore.

“Ky lajm vjen pas suksesit të Korit Siparantum në olimpiadën e muzikës korale “World Choir Games”.
Linku zyrtar i agjendës koncertale në Berlin Philharmonie. Së shpejti do të ju njoftojmë për detajet e tjera”, ka shkruar ai në rrjetet sociale. / KultPlus.com

https://www.berliner-philharmoniker.de/en/concerts/calendar/details/54269/?fbclid=IwAR27_E-oDooozrHKxspTfu1FpmQ_aP-b2_a5Kf2Wsy4XOXA2Is1XPWj0XsI

https://www.berliner-philharmoniker.de/en/concerts/calendar/?fbclid=IwAR3HDbvQnYfJ8lGdYiPdB1ovOdQul87hR-D4s6BMF9u3r7pTnU-zV6enWfo

Kori Siparantum shpërblehet me çmimin kryesor në kompeticionin “The Golden Lime of Tuhelj”

Kori “SiparantumChoir” në mesin e 14 koreve garuese nga Kroacia, Sllovenia, Bosnja, dhe Kosova, u vlerësua me pikët maksimale 98.33.

Kori u vlerësua nga juria profesionale e përbërë nga: Goran Jerković, Miljenka Grdan dhe Robert Homen.

Kori hyri në top katër koret finaliste dhe morri “Pllakën e Artë” në edicionin e 12-të të Konkursit Ndërkombëtar për Koret “The Golden Lime of Tuhelj” në Kroaci. / KultPlus.com

Koncerti i radhës i korit të qytetit të Pejës “Siparantum” në Kroaci

Me datën 20 tetor, kësaj radhe kori i femrave nga qyteti i Pejës “Siparantum” do të udhëtojë përsëri në Kroaci me ç’rast do të paraqitet në sallën më të njohur të vendit “Hrvatski Glazbeni Zavod” – Zagreb, shkruan KultPlus.

“Ky koncert për neve është më ndryshe meqë kësaj radhe udhëtojmë vetëm me korin e femrave dhe programi është krejtësisht më ndryshe se herave të kaluara. Do të paraqitemi me një program të laramanishëm nga kompozitorë të njohur botëror dhe shqiptarë, dhe kjo dëshmon punën tonë të vazhdueshme dhe dita ditës repertori jonë po bëhet më i pasur, dëshmi e punës së korit Siparantum”. Puna nuk ka qenë punë aspak e lehtë meqë ne është dashur të ndërtojmë një program krejtësisht të ri, për këtë u jam mirënjohës gjithë anëtarëve të korit për sakrificën e tyre., u shpreh Memli Kelmendi, dirigjent i korit.

Koropetitor i programit është Agron Shujaku, pianist i njohur nga Prishtina. Koncerti organizohet nga këshilli i pakicës kombëtare shqiptare i qytetit të Zagrebit. Ky është koncerti tetë dhe udhëtimi i tretë në Kroaci me korin Siparantum.

Përgjatë këtyre tre viteteve me korin Siparantum janë zhvilluar koncerte të shumëta në vend dhe jashtë vendit, së fundi kori u paraqit në festivalin “Prishtina International Vocal Festival”.
Sot kori i qytetit të Pejës “Siparantum” posedon korin e fëmijëve, korin e meshkujve, korin e femrave, korin e përzier dhe orkestrën kamerale./ KultPlus.com