Sonte në festivalin “ReMusica” interpretojnë Visar Kuçi në violinë dhe Lirika Pula në piano

Sonte në kuadër të edicionit të 19-të special të festivalit “ReMusica” do të mbahet koncerti me artistët nga Kosova, Visar Kuçi në violinë dhe Lirika Pula Kasapolli në piano. Koncerti do të filloj në orën 21:00, shkruan KultPlus.

Visar Kuçi është koncert-mjeshtër i Orkestrës Simfonike të Filharmonisë së Kosovës, pjesëtar i rregullt i Mannheimer Philharmoniker dhe ish profesor asistent në Universitetin e Prishtinës.

Si solist aktiv, mysafir si koncert-mjeshtër dhe pjesëtar i ansambleve të muzikës kamertale, Kuçi perfromoi me dirigjent dhe instrumentist të spikatur sic janë Tondre, Rave, Zado, Kowalsky, Messana, Briones, Büchler dhe Videnoff. Veçohen pjesëmarrjet në festivalet e Klangzeit, Münsterlandfest, Off Europa Festival, ReMusica, Dam and Chopin Fest.

Përderisa Lirika Pula Kasapolli, aktualisht është pianiste korepetitore pranë Fakultetit të Muzikës në Prishtinë. Ajo është një ndër pianistet kolaborative me të spikatura në vend.

I pëlqen të bashkëpunojë me instrumentistët harkor dhe jo vetëm, për te është gjithmonë kënaqësi të njohë dhe studiojë programe të reja e posaçërisht ato të këndimit lirik. Pas viteve te studimit ajo pati një numër të madh pjesëmarrjesh në festivale në Kosovë dhe rajon./ KultPlus.com