PriForum shpall fituesit e Konkursit ‘Best Pitch’

PriForum në kuadër të Festivalit të Filmit PriFest ka shpallur fituesit e garës “Best Pitch”, shkruan KultPlus.

Fituesit janë si më poshtë:

20 mijë euro video për postim në shërbimet e dhëna nga In My Country Postproduction House – Prishtinë:

THE SWEEDISH CLUB – Albania

10 mije euro për postim audio në shërbimet AUDIOHAUS – Shkup Maqedonia e Veriut:

FOUR FUNERALS AND A WEDDING – Montenegro

1500 euro para të gatshme të dhëna nga Komuna e Prishtinës për projektet ukrainase fitues:

DAWN CHORUS – Ukraine

1500 euro në para të gatshme të dhëna nga Bashkia e Tiranës për projektet Ballkan fitues:

HERON FLIES NORTH – Croatia.

25 shtatori është dita e fundit kur PriFest mbyllet për edicionin e tij të 14-të. /KultPlus.com

Sot në kuadër të PriForum-it, kanë filluar sesionet e trajnimit me ekspertën nga Kanada, Linda Beath

Sot në kuadër të PriForum-it, kanë filluar sesionet e trajnimit për buxhet/financa dhe koproduksione me ekspertën nga Kanada, Linda Beath.

Në këtë edicion janë gjithsej 18 projekte për garën e projekteve Best Pitch.

Dhjetë janë nga rajoni dhe tetë nga Ukraina, si pjesë e programit Odesa në PriFest.

PriForum është platforma e industrisë së PriFest dhe është pikëtakim i filmbërësve nga rajoni dhe Europa.

Edicioni i 14-të i PriFest mbahet nga 20-25 shtator dhe i dedikohet drejtoreshës së ndjerë Vjosa Berisha. / KultPlus.com

PriForum shpall projektet e përzgjedhura për garën Best Pitch këtë vit

Edicioni i trembëdhjetë i PriFest vazhdon traditën e organizimit të një mundësie unike për projekte filmike që janë në fazën e para produksionit. Kjo mundësi, vjen në kuadër të PriFORUM-it, përmes “Best Pitch Competition”.

Një numër relativisht i madh i projekteve ambicioze filmike nga regjioni (Kosovë, Shqipëri, Maqedoni e Veriut, Kroaci, Mal i Zi, Turqi dhe Mal i Zi) kanë aplikuar me projektet e tyre filmike në këtë garë, ku do të kenë mundësi të garojnë për çmime të ndryshme.

Projektet e përzgjedhura për këtë vit janë:

1.      Project title (English): At Sea
Project title (Original): Denizde
Country: Turqia
Regjisori / Director: Zeynep Köprülü

2.      Project title (English): THE BOAT
Project title (Original): VARKA
Country: Maqedonia Veriore
Regjisori / Director: Arben Thaci

3.      Project title (English): The Sun , The Moon and the Eleven Stars
Project title (Original): 11 Yıldız, Güneş ve Ay
Country: Turqia
Regjisori / Director: Emir  Kulal Haznevi

4.      Project title (English): Made by dust
Project title (Original): Te bere prej pluhuri
Country: Shqiperia
Regjisori / Director: Ajola Daja

5.     Project title (English): 2000: A post-war Odyssey
Project title (Original): 2000: A post-war Odyssey
Country: Kosova
Regjisori / Director: Zgjim Terziqi

6.      Project title (English): Blood and Honey
Project title (Original): Krv i Med
Country: Maqedonia Veriore
Regjisori / Director: Ilija PIperkoski

7.      Project title (English): Lorena
Project title (Original): Lorena
Country: Kosova/Italia
Regjisori / Director: Valon Jakupaj

8.      Project title (English): Fear
Project title (Original): Strah
Country: Mali i Zi
Regjisori / Director: Aleksandar Radunović

9.      Project title (English): Between Earth and Sky
Project title (Original): Mes Qiellit dhe Tokes
Country: Shqiperia
Regjisori / Director: Gledis Bica

Projektet e përzgjedhura do të përfitojnë nga trajnime të ndryshme si punëtoria për pitching (prezentim) që do të mbahet nga ekspertet Claudia Landsberger.

Të gjitha projektet e selektuara për prezentim në Best Pitch gjithashtu do të përfitojnë mundësinë e konsulencës profesionale lidhur me aspektin financiar dhe strategjinë e ko-produksionit me një tjetër eksperte të fushës, Linda Beath poashtu nga EAVE.

Gara tradicionale e Best Pitch jep gjithashtu çmime për projektet fituese këtë vit:

·        Çmimi për Audio-post produksion 15 ditë në FOLEYS, dhënë nga kompania: Audio House, Maqedoni Veriore

·        Çmimi për postproduksion – Gradim të ngjyrave dhënë nga kompania: My Country Production, Kosova

Best Pitch është vetëm një nga disa aktivitet që në PriFest organizohen si pjesë e PriFORUM-it, që është një platformë rajonale e zhvillimit të industrisë së filmit.

PriFORUM është komponentë përbërëse e PriFest dhe këtë vit do të mbahet në datat 26-29 gusht, ndërkohë që PriFest do të mbahet me 24-29 gusht. Të gjitha aktivitetet do të mbahen në mënyrë fizike. / KultPlus.com

Bëhen të ditur pjesëmarrësit në PriForum dhe PriFest


Pas prezencës në festivalin e Kanës, Menaxhmenti i PriFest tanimë mund të zbulojë disa nga ekspertët dhe kompanitë që pritet të jenë prezente në festival këtë vit, përcjellë KultPlus.

Në kuadër të garës Best Pitch në PriFORUM, këtë vit PriFest do të sjell disa nga ekspertët e rëndësishëm të rrjetit prestigjioz European Audio Visual Enterpreneurs.

Ka konfirmuar tanimë prezencën e vet eksperti për zhvillim skenari Jacques Achoti i cili do të zhvillojë workshopin e zhvillimit të skenarit me një numër të projekteve të përzgjedhura nga aplikimet në Best Pitch.
Do të jetë prezente edhe ekspertja e financimit dhe koproduksionit Linda Beath, poashtu nga EAVE, e cila do të ofrojë këshilla lidhur me mundësitë e financimit dhe bashkëprodhimit për projektet që do të përzgjidhen për garën Best Pitch.

Poashtu në aktivitetin Prishtina Rendezvous, një rast unik që PriFest e mundëson tanimë 4 vite për takimet e producentëve me kompani të shitjes në fazën e zhvillimit të projektit, kanë konfirmuar pjesëmarrjen një numër i kompanive të shitjes dhe distribuimit.

“Jam jashtëzakonisht i kënaqur që bashkë me Vjosën dhe Fatosin kemi punuar qysh nga fillimi i vitit për këtë edicion dhe kemi arritur të konfirmojmë shumë kompani prestigjioze dhe emra të rëndësishëm për industrinë e filmit dhe kjo dmth shumë për të gjithë filmbërësit tanë të cilët kanë projekte në zhvillim ose projekte të kryera e duan ti distribuojnë apo shesin në treg ndërkombëtar. Flasim për kompani si Memento International, Level K, Loco Films, Film Republic, Fandango, etj. E di qe do të jetë një program i ngjeshur dhe intenziv këtë vit dhe i inkurajoj të gjithë të interesuarit që të vizitojnë webfaqen e PriFest si dhe rrjetet sociale dhe të aplikojnë në programet që ju interesojnë. Duke qenë personalisht pjesë e kësaj industrie dhe duke i ditur kufizimet dhe mundësitë tona për të qenë pjesë e këtyre programeve në Evropë, PriFest ofron një mundësi të jashtëzakonshme. Po flasim për kontakte të cilat në një festival si Cannes ose Berlin është pothuajse e pamundur ti takosh. E këtë mundësi e sjell PriFest”, u shpreh Drejtori i PriForum, Besnik Krapi, i cili ka filluar punën në PriFest këtë vit.

Aplikimi për Best Pitch do të jetë i hapur deri më 30 maj. Gjithë të interesuarit mund të aplikojnë në linkun e bashkangjitur http://prifest.org/best-pitch/

BEST PITCH është një cikël trajnimesh zhvillimore të projektit dhe ka karakter garues. Është një nga programet e PriFest dhe Prishtina Film Forum (PriForum) që nga vitet e para të festivalit, nëpërmjet së cilës producentët do të kenë mundësi të zhvillojnë projektet e tyre të cilat janë në fazën e parë të produksionit.

Projektet e përzgjedhura për Best Pitch, do të mund të përfitojnë mundësinë e pjesëmarrjes në trajnime me ekspert prestigjioz evropian, nga kompani dhe rrjete të njohura në Europë, në seancë për zhvillim të skenarit, apo seancë kokë më kokë me eksperten e financës dhe koproduksionit me një përvojë shumë vjeçare në këtë fushë. Gjithashtu, gjatë ditëve të festivalit pjesëmarrësit do të mund të takohen me distributorë dhe agjentët e shitjes së filmit nga kompanitë më të rëndësishme në Europë në Prishtina Rendezvous. E në fund, e vlerësuar nga një Juri Ndërkombëtare, do të ndahen edhe çmimet në Best Pitch.

Mundësi aplikimi në Best Pitch, kanë projektet filmike të metrazhit të gjatë që janë në fazë zhvillimi dhe financimi dhe që janë projekt i parë apo i dytë i një filmbërësi nga rajoni i Ballkanit.

Best Pitch është vetëm një nga disa aktivitet që në PriFest organizohen si pjesë e PriFORUM-it, e që është platformë rajonale e zhvillimit të industrisë së filmit.

Festivali PriFest mbahet në korrik në datat 16-22, kurse PriForum 18-21 korrik. Vizitoni faqen e PriFest www.prifest.org për të bërë akreditimin si dhe rrjetet sociale instagram, facebook dhe twitter (prifest) për tu informuar për të gjitha se çfarë pritet të sjell PriFest këtë vit. / KultPlus.com